MIX

JASNE PORUKE: Petrodolari ne mogu kupiti baš sve, ovo su zvijezde koje bojkotiraju SP u Kataru

Eric Cantona vjerojatno je najpoznatije lice iz svijeta nogometa koje je najavilo bojkot. Legendarni Francuz zbog svojih stavova ne želi gledati utakmice s Mundijala, a Kataru zamjera sve što i ostali kritičari; brojne smrti migrantskih radnika, nepoštovanje ljudskih prava, zabranu homoseksualnosti itd. Organizatori Mundijala svojim su uspjeli ‘kupiti‘ neke od promotora, poput bivšeg engleskog reprezentativca Davida Beckhama.

Ipak, petrodolari ne mogu kupiti baš sve. Poznati britanski pjevač Rod Stewart kazao je kako je odbio bogat honorar za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

  • Prije 15 mjeseci ponudili su mi puno novca, preko milijun dolara, ali sam ih odbio. Nije ispravno otići. Ni Iranci ne bi trebali nastupiti, zbog opskrbe oružja – rekao je Rod Stewart aludirajući na dostavu iranskog oružja Rusiji za invaziju na Ukrajinu.

Oglasila je i britanska pjevačica Dua Lipa koja je demantirala glasine da će nastupiti na svečanom otvaranju Mundijala.

‘‘Neću nastupiti, niti sam ikad pregovarala o nastupu. Navijat ću za Englesku izdaleka, a veselim se posjetiti Katar kad omogući poštovanje svih ljudskih prava, što su obećali kad im je dodijeljeno domaćinstvo Svjetskog prvenstva‘‘, poručila je Dua Lipa na Instagramu.

Izvor: SN/ G.Č.Mašansker Foto: V. Jones/pa Images/profimedia, S. Lovekin/shutterstock