MIX

JAKE NAVIJAČKE SNAGE VATRENIH: Stari „kanarinci“ iz Ilovačke šume početak ovogodišnjih priprema započeli na Rujevici

Tradicionalno, čak 36. po redu, druženje starih „kanarinaca“ veterana Nogometnog kluba Ilovac iz „Šervudske šume“ kod Karlovca, ove se godine poklopilo s odigravanjem nogometne utakmice Hrvatske i Latvije na riječkoj Rujevici.

Još su u Karlovcu pripremili opremu, kockaste dresove i navijačke rekvizite, uputili se do Selca gdje su ostavili „civilku“ i pravac na Rujevicu gdje će uz prepune tribine podržati naše Vatrene. Za prognozu ih nismo pitali jer znamo da bi svi bili za naše pa ništa od kladionice.

Kolovođe te karlovačke navijačke grupe jesu provjereni Ilovčani – braća Alen i Mladen Vrbanić i Dubovčaki u „žutom dresu“ – braća Dalibor i Igor Katušin. I da sad dalje ne nabrajamo ukratko – nazočni su veterani i uprava NK Ilovac.

Program im je „zakuhao“ i pobrinuo se da bude sadržajan te da ne lutaju Rijekom poput muha bez glave, a tko drugi nego direktor Hostela Karlovac u Selcu Dario Smojver kojemu ne nedostaje ideja kad su u pitanju gosti hostela, pogotovo ako dolaze karlovački sportaši kao što je ova skupina karlovačkih „kanarinaca“.

Naravno da ovu veselu družinu nogometnih veterana, povratkom u Selce nakon utakmice sutradan očekuju teške pripreme. Pored plivanja u moru i igranja vaterpola na plivalištu nekadašnjeg karlovačkog dječjeg odmarališta, pod obavezno ide konzumiranje nečega s ražnja (janjac) i roštilja (ribe i hobotnica). Službeno pivo tog društvanca potječe s Dubovca i najbolje je, kažu, za gašenje žeđi nakon dobro pečenog janjca, dok se profinjeni šmekeri nakon gradele slažu da je za to najbolja vrbnička Žlahtina.