MIX

IZVRSNA VOŽNJA: Damir Martin u ludom finišu uzeo broncu!

U četvrtak je Hrvatska dobila očekivano zlato braće Sinković u dvojcima ‘bez’, a u petak je na olimpijsku veslačku stazu izašao Damir Martin. Pet godina nakon Rija u kojem je imao identično vrijeme kao i olimpijski pobjednik Mahe Drysdale – 6:41.34, a foto-finiš je odlučio kako zlato ide oko vrata Novozelanđanina, a on je dobio srebro.

Većina veslačkih medalja u Tokiju je već bila podijeljena i ostali su samo šlageri svih veslačkih natjecanja – finala u samcima i kraljevskoj disciplini – osmercima. Prve vijesti sa staze Sea Forest Waterway bile su kako je vjetar nešto slabiji nego dva prethodna dana i sve je bilo spremno za veliko finale veslačkih natjecanja.

Finale u kojem su se za odličja u muškom samcu borili Hrvat Damir Martin, Danac Sverri Nielsen, Norvežanin Kjetil Borch, Rus Aleksander Vjazovkin i Grk Stefanos Ntouskos.

Do svoje treće olimpijske medalje, nakon srebra u Londonu u četvercu na pariće, srebra u Riju u samcu, ponovo je na olimpijskom postolju. Veliki povratnik u društvo najvećih!

Izvor: SN Foto: Charly Triballeau/AFP