MIX VIJESTI IZ HOO

IZLOŽBA SPORTSKE FOTOGRAFIJE: U cilju popularizacije sporta organizira se foto natječaj

Podsjećamo vas da je Natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije otvoren do 3. studenog 2020. godine.

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Hrvatska olimpijska akademija u suradnji sa Sportskom zajednicom Istarske županije (HR), Savezom sportova Unsko-sanskog kantona (BiH), Zavodom za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto (SLO), i Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije (HR) raspisali su Natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije u 2020. godini.

Cilj ovog projekta je popularizacija sporta, provedba olimpijskih načela te poticanja aktivnosti usmjerenih na promociji kulture i umjetnosti u funkciji sporta. Značaj ovih ciljeva prepoznala je i Hrvatska olimpijska akademija koja se i ove godine pojavljuje kao suorganizator natječaja i izložbe.

Na natječaju mogu sudjelovati amaterski i profesionalni fotografi bez ograničenja, a fotografije moraju biti snimljene u 2020. g., a iznimno se prihvaćaju i uradci iz 2019. g. Autor može prijaviti neograničen broj fotografija, ali najviše tri rada iz istog sporta. Zaprimaju se i radovi u kategoriji fair playa te etičnosti u sportu. Posebnost ovogodišnjeg natječaja je kategorija „Sport u krizi“, nagrada za fotografije koje na bilo koji način prenose atmosferu i stanje sporta za vrijeme pandemije koronavirusa.

Tekst Natječaja možete preuzeti na: http://sport-pgz.hr/natjecaj-sportske-fotografije-2020/
Prijavu i predaju fotografija potrebno je izvršiti putem online obrasca dostupnog na mrežnim stranicama Zajednice sportova PGŽ www.sport-pgz.hr

MARKETING
Krajnji rok dostave fotografija je 3. studeni 2020. Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Zajednice sportova PGŽ, a autori će biti obaviješteni e-mailom do kraja studenog 2020. g. Kao i svake godine dodijelit će se tri novčane nagrade za osvojena prva tri mjesta te jedna za najbolju fotografiju u kategoriji fair playa, jednu u kategoriji „Sport u krizi“ te nagrada za najboljeg mladog autora i pet pojedinačnih diploma za izvrsnost. Najbolje fotografije moći će se pogledati na izložbi početkom prosinca 2020. g. u Rijeci.

Pokrovitelji izložbe su Primorsko-goranska županija, Središnji državni ured za šport i Hrvatski olimpijski odbor

Foto: Denis Peroš/ ENDURO CROSS START