MIX

INFO SAMO ZA KAŠ: Pedala otputovale u Abesiniju, promjene na trenerskim funkcijama, u Ilovac konačno stigao brico

Nevjerojatna vijest na koju smo se izravno došli uvjeriti u prostorije karlovačke Pedale. Jutros je grupa biciklističkih entuzijasta, članova SRK Pedala Laganini, otputovala na 3,830.28 mi (6,164.24 km) (7h 45min) dugačku rutu prema Abesiniji.

Na čelu male ali odvažne skupine bili su najiskusniji biciklisti Joža, Alen, Mladen, Dario, Žare i ostali, a dotični VL zvani još i Mustra, nije otputovao. Ostao je kod kuće kazavši da ima prečega posla od vožnje do Abesinije – pospremanje, pranje suđa, guljenje krumpira, čišćenje mladog luka i kuhanje.

Na taj put u Afriku krenule su ženske pedale koje dosad nisu odvozile dalje od Korza, prvenstveno se to odnosi na dotičnu tenisačicu J. Lemić, dok za prvu Jasnu T., Irenu i Slatkicu – potencijalnu buduću prvu pedalu kluba koju zdušno podržava njen tajni obožavatelj inspektor Željko, to ne predstavlja neki problem s obzirom na to da su dosad nekoliko putra odvozile na Mrežnicu i natrag.

Pozvan je i bračni par poznatih udomitelja (jedini s tri ženska imena u svom imenu i prezimenu). Oni nisu došli jer misle da je to šala. Ivka ups Tanja zna da to ne može biti šala. Dodala je kako nije dobro utrenirana inače bi sigurno vozila jer ona odlučuje tko će kamo i gdje! Šefica u kući je ona a ne njen bračni drug – friški penzić, koji se ne miče dalje od Pikola gdje je kancelarija jednom od uvaženih ka-pedala.

Ne daj Bože nezgode na put su pozvali i ginekologa. Ali, da ne duljino fotografija govori više od riječi.

Od ostalih jutarnjih vijesti izdvajamo da je tata Stipe odlučio zamijeniti sinove u momčadi kako bi im konačno pokazao kako se ne igra. Malo prekasno jer je Zoki jutros donio odluku po kojoj ove sezone nema ispadanja iz Lige za ostanak. tako će od jeseni Karlovcu u Premijerki društvo praviti Dubovac koji bez kvalifikacija, kao trećeplasirani prvoligaš, ulazi u novu proširenu Premijer ligu.

Ostavku na funkciju trenera dubovačke momčadi neočekivano je podnio Dragec koji je preuzeo RK Drenak iz Slunja, a na klupi karlovačkog rukometnog kluba s dva imena zamijenit će ga Draž, a na mjesto njega na vruću klupu ženske ekipe konačno zasjesti jedna žene – Slavekova kći Tanja, nakon čega je rukometašima konačno svanulo. Vrag nikad ne miruje – njihov prvi kiks u zasjedi iščekuje, da kroz mala vrata uleti na trenersku klupu, jedan od tri stasita Đovija – najmlađi.

I to nije sve. Do smjene je došlo i na funkciji predsjednika kluba iz Ilovačke šume. Navodno su se Dubovčaki i članovi Uprave, Igor i Dalibor, mimoišli u koncepciji vođenja kluba s predsjednikom Alenom iz dinastije Vrbanića. Njih je najviše zasmetalo što na pripreme u Selce nikad nije pozvao njihovog brata iz Bratstva Dubovac Kvaka ’85. Hajdučku funkciju kluba iz Šervudske šume obavljati će odsad prvi karlovački brico, bradonja i maškara – poznat po inicijalima TP, jedini profesionalni kosac trave na igralištu.


Svi smo se barem jednom našalili na 1. travnja – bilo da smo nekome priredili iznenađenje, ili su pak nas zeznuli. Općepoznato je da se u svijetu na taj dan obilježava Međunarodni dan šale ili Dan ludosti. No, znate li gdje i kako je ova tradicija započela?

Pretpostavlja se da potječe čak iz 1564. kada se početkom travnja održavao festival ludosti zvan ”Quirinalia”. Upravo te godine francuski kralj Karlo Deveti je predstavio novi kalendar po kojemu je početak Nove godine pomaknut s 1. travnja na 1. siječnja. Oni koji nisu slijedili novi zakon Novu godinu su i dalje slavili 1. travnja te su bili ismijavani i proglašavani prvotravanjskim budalama.