MIX PRENESENO

Htio ga je Hajduk, ove zime se teško ozlijedio, a umjesto Vatrenih on je bliže reprezentaciji BiH

Ivan Brkić dobro je poznato ime u hrvatskom nogometu. Ovaj 24-godišnjak i nesuđeni karlovački zet, odigrao je 59 utakmica u HNL-u, ali je ipak najbolje od sebe prikazao u Premijer ligi.

Ovaj 24-godišnji vratar rodom iz Koprivnice dugi je niz godina bio prvi golman Istre, a osim kluba s najvećeg hrvatskog poluotoka, Brkić je branio još za Imotski (2.HNL) i Cibaliju (1.HNL). Od ljeta 2018. godine Brkić je član Zrinjskog, a posljednje vrijeme njegovo se ime dosta povezivalo u sklopu reprezentacije BiH.

Iako je za U-21 reprezentaciju Hrvatske Brkić skupio dva nastupa, roditelji ovog talentiranog vratara dolaze iz susjedne BiH pa je tako njegov potencijalni prelazak u „susjednu“ reprezentaciju dosta lako ostvariv. Povrh svega, dok je Robert Prosinečki bio izbornik BiH, talentirani vratar je praktički bio „unutra“, ali poziv ipak u konačnici nije dočekao jer je „veliki Žuti“ dobio otkaz na klupi Zmajeva.

– Imali smo kontakt, istina, to mi je bilo jako ugodno iznenađenje. Ipak, na kraju nije bilo ništa, a ne znam ni gdje je zapelo. Tada je Prosinečki i smijenjen ali opet, bio je to veliki poticaj za daljnji rad. U međuvremenu se dogodilo što se dogodilo, no opet ponavljam, vjeru u sebe nisam izgubio i vjerujem da će to sve doći, a bila bi mi velika čast i privilegija obući reprezentativni dres na sebe – rekao je Brkić u intervjuu za Sportsport.ba

Isti medij navodi kako je ove zime za njegovim uslugama bio zainteresiran i splitski Hajduk, a dodajemo još kako je sa Zrinjskim ugovorno vezan do ljeta 2021. godine.

PRENOSIMO Germanijak.hr FOTO Ivana Ivanović/PIXSELL