MIX VIJESTI IZ HOO

HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR: Mateša zahvalio HZJZ-u i prof. Capku na 90-postotnoj procijepljenosti izaslanstva za OI

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio je Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ), a posebno njegovu ravnatelju prof. Krunoslavu Capku, za svesrdnu potporu u procesu cijepljenja hrvatskog olimpijskog izaslanstva za Igre u Tokiju, pri čemu je do danas procijepljeno gotovo 90 posto sportaša, trenera i pratećeg osoblja.

Zahvalu je uputio i svim ostalim članovima Zdravstvene komisije HOO-a koji su pridonijeli provedbi ove iznimno važne antipandemijske mjere, kao i na provedbi sistematskih pregleda naših sportašica i sportaša uoči najvažnijeg sportskog događaja godine.

Prema sadašnjem stanju kvalificiranih sportaša (40), tijekom Igara u Tokiju o zdravstvenom stanju naših olimpijaca i članova izaslanstva stalno će brinuti dva liječnika, uz mogućnost njihove zamjene nakon prve polovice Igara. No, budući da, osim vaterpolista, još i košarkaška momčad može izboriti “vizu” za Tokio na splitskim kvalifikacijama krajem lipnja/početkom srpnja, i naša liječnička služba u Tokiju može dobiti pojačanje.

Predsjednik Zdravstvene komisije HOO-a prim. Miran Martinac na zanimljiv je način odgovorio na pitanje o ukupnom broju hrvatskih liječnika tijekom Igara u Tokiju:

– O tome hoćemo li na Igrama imati liječnika više ili manje odlučit će Bojan Bogdanović i njegovi suigrači iz košarkaške reprezentacije.

HOO/Vinko Knežević