MIX VIJESTI IZ HOO

Hrvatski olimpijci u izdanju u kakvom ih rijetko vidimo – u ulozi modela

Dvadesetak dana uoči svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu (26. srpnja – 11. kolovoza), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu predstavljanje olimpijske kolekcije sportskog brenda 4F, čiji će asortiman nositi naši sportaši i sportašice na Igrama u francuskoj prijestolnici.

Događaj pod nazivom „Prema svjetlima Pariza“ bio je svojevrsna modna revija koja je obilovala sportskom elegancijom, mladenačkim energijom i salvama pljeska. Uz kajakašicu Anamariju Govorčinović, strijelca Mirana Maričića, boksača Gabrijela Veočića, atletičara Filipa Pravdicu te plivače Nikolu Miljenića i Jeru Hribara koji su izborili vize za Pariz, dijelove kolekcije predstavile su i bivše olimpijske uzdanice: olimpijka iz Rija – atletičarka Andreja Ivančević Petrač, olimpijka iz Londona u daljinskom plivanju Karla Šitić, olimpijka iz Londona i Pekinga – gimnastičarka Tina Erceg, te također dvostruka olimpijka u gimnastici (iz Rija i Tokija) Ana Đerek. U ulozi manekena okušali su se i naši najtrofejniji karataši, braća Kvesić – Ivan koji je nastupio u Tokiju, i Anđelo koji mu je na tim Igrama bio sparing-partner.

Domaćini HOO-ove predolimpijske „modne revije“ – predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač – zahvalili su rektoru Sveučilišta u Zagrebu Stjepanu Lakušiću na pomoći u osiguravanju reprezentativnog prostora za njezino održavanje. Voditelj Frano Ridjan pozdravio je u ime domaćina i nazočne uglednike – pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Milana Pavelića kao izaslanika gradonačelnika Zagreba, izaslanicu Veleposlanstva Francuske Republike u RH, savjetnicu za suradnju i kulturnu djelatnost i ravnateljicu Francuskog instituta u Hrvatskoj Estelle Halimi-Dagron te državnog tajnika u Ministarstvu turizma i sporta Josipa Pavića. Naposljetku zaslužen pljesak dobili su i nazočni predstavnici tvrtke 4F čiji su kreatori izradili prezentiranu olimpijsku kolekciju.

Otvaranje „revije“ bilo je u znaku muške i ženske kombinacije koje će naši sportaši nositi tijekom svečanog otvaranja Igara, predviđenog na brodovima na rijeci Seini, zatim – reprezentativne trenirke s natpisom Olympic Team Croatia, a nakon toga i raznih sportskih kombinacija za putovanje i slobodno vrijeme. Ležerno, opušteno, zaigrano, kombinirajući manekenski hod i plesne bravure, naši su olimpijci i oni koji će to tek postati, predstavili olimpijsku kolekciju za Pariz. Vrhunac „revije“ bio je hod na rukama sa sinkroniziranim kružnim okretom dvostrukih olimpijki, splitskih gimnastičarki Tine Erceg i Ane Đerek. A kako ne spomenuti Anamariju Govorčinović i Andreju Ivančević Petrač koje su se brzinom svjetlosti preobražavale u nove prezenterice!?

Ono što je najvažnije svodi se na zadovoljstvo hrvatskih sportaš(ic)a kvalitetom i dizajnom opreme 4F, a najčešće su isticali njezinu elastičnost i prozračnost. Već osmu godinu sportski brend 4F kreira i izrađuje odjeću i opremu koju hrvatski predstavnici nose na svim višesportskim priredbama, uključujući i onu najveću – Olimpijske igre. Poznat po vrhunskim materijalima i modernom dizajnu, brend 4F je pri izradi kolekcije za hrvatske sportaše na Olimpijskim igrama u Parizu, bio dodatno usredotočen na korištenje prirodnih tkanina. U odnosu na prošlu kolekciju, kreiranu za Tokio 2020., povećan je postotak ekološki prihvatljivih tkanina. S aspekta dizajna, cilj je bio pretvoriti klasične forme u siluete s daškom modernosti pa će kombinacija streetweara i elegantnijih komada biti dio jedinstvenog asortimana s neizostavnim kvadratićima.

Planetarno prepoznatljivi kvadratići na razne su načine i u raznim bojama sveprisutni u hrvatskoj olimpijskoj kolekciji brenda 4F.

Izvor: HOO Foto: D Krajač/CROPIX