MIX VIJESTI IZ HOO

HOO priredio prijam i uručio darove hrvatskoj skijaškoj reprezentaciji za sjajne rezultate u prošloj sezoni

Iako je skijaška sezona odveć završila, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbor (HOO) Zlatko Mateša i Siniša Krajač nisu odustali od planiranog prijama za alpsku skijašku reprezentaciju i vodstvo Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) povodom rezultatski najbolje im sezone od 2011. godine i najvećeg broja skupljenih bodova u Svjetskom kupu u prošlih 17 godina.

HOO-ovu prijamu u zagrebačkom hotelu Sheraton nazočio je 21 predstavnik Hrvatskog skijaškog saveza. Glavne zvijezde – Zrinku Ljutić, Leonu Popović, Filipa Zubčića, Istoka Rodeša i Samuela Kolegu, njihove trenere i servisere te djelatnike Saveza, predvodili su predsjednik HSS-a Miho Glavić, počasni predsjednik Srećko Ferenčak te direktor alpskih reprezentacija Vedran Pavlek.

Čelnici HOO-a čestitali su hrvatskoj skijaškoj reprezentaciji i uručili darove njezinim članovima i članicama za sjajne rezultate koji su Hrvatsku svrstali u TOP 10 država svijeta.

  • Mnogi su predviđali da će odlaskom Ivice i Janice Kostelić hrvatsko skijanje nestati, ali mi to nismo prihvatili i pokazalo se da smo u pravu. Danas imamo kompletnu novu generaciju na svjetskoj sceni. Rodile su se nove zvijezde i na nama je da ih podržimo u njihovu usponu. Vi ste dokazali svim „nevjernim Tomama“ da je uspjeh moguć i kad ne postoje uvjeti za treninge u vlastitoj zemlji. Pokazali ste to u iznimno teškom sportu, prepunom odricanja. To je ujedno i potvrda sjajnog rada Hrvatskog skijaškog saveza. Želim vam da vas zaobiđu ozljede, pa onda i novi rezultati neće izostati. Skupa ćemo do Zimskih olimpijskih igara za dvije godine u Cortini i već sad im se veselim – poruka je predsjednika HOO-a Zlatka Mateše.

Uzvratio je čelnik HSS-a i član Vijeća HOO-a Miho Glavić:

  • Imali smo odličnu sezonu, već 17 godina nismo skupili toliko bodova u Svjetskom kupu, a sve to sa samo pet skijaša i skijašica. Po bodovima smo ispred Slovenije, Švedske ili jednog Japana, svjetskih velesila s infrastrukturom koju Hrvatska može samo sanjati. Ovom prilikom upućujem apel odgovornima da omoguće najboljim hrvatskim skijašima normalno treniranje na Sljemenu jer Sljeme je naša trening-staza – kazao je predsjednik HSS-a Miho Glavić, uz napomenu da su susjedni Slovenci prošle godine pustili u pogon čak 11 žičara.

Direktor reprezentacije Vedran Pavlek kratko i efektno je ustvrdio:

  • Da, bila je to vrlo uspješna sezona, ali kod mene je fokus već na idućoj. Kad se osvrnem na prošlu, mogu samo reći da sam ponosan na rad naših skijaša, trenera i servisera – 1438 bodova sa samo pet skijaša i 10 nacija smo na svijetu. Skijaška priča definitivno ide dalje, zahvaljujem HOO-u i našem Savezu na sjajnoj potpori.

Zrinka Ljutić je u prošloj sezoni tri puta bila druga u utrkama Svjetskog kupa.

  • Ovo je bila sezona u kojoj sam napravila puno dobrih stvari, isplatio se težak rad i ostvarila sam očit napredak. Nadam se da ću biti još bolja i u idućoj sezoni – kazala je Ljutić.

I Leona Popović je istaknula zadovoljstvo ostvarenim u sezoni, „unatoč ozljedi koljena i drugim sitnim ozljedama“ te izrazila nadu u još bolja izdanja u novoj sezoni.

Filip Zubčić je istaknuo da mu je prošla sezona bila bolja od prethodne te da je zadovoljan trećim mjestom u redoslijedu veleslalomaša:

  • Nedostajala je samo poneka pobjeda, ali tu ambiciju ostavljam za sezonu koja slijedi… Samuel Kolega je prošlu sezonu okarakterizirao kao „jako dobru“, otkrivši kako ga prati osjećaj da će iduća biti još bolja, a slično je govorio i Istok Rodeš, dodavši u najavi iduće sezone „da bi mogla biti od onih koje se čekaju već dulje vrijeme“.

Od optimizma za novu sezonu ne bježe ni njihovi treneri: Amir Ljutić, Goran Rački, Sergej Komarov, Mirko Kvastek i Pavel Grašič.

HOO/Vinko Knežević