MIX

HOĆE LI JOJ TO PROĆI? Tenisačica na doping-testu pala zbog – seksa?! ‘U tijelo mi je tada ušla nedozvoljena supstanca …‘

Još početkom ove kalendarske godine 20-godišnja ukrajinska tenisačica Dajana Jastremska pala je na doping-testu i zbog tog incidenta zaradila suspenziju u teniskom svijetu. U njenom je tijelu pronađena zabranjena supstanca mesterolon koja se nalazi na popisu WADA-e, svjetske antidopinške asocijacije. Trajanje suspenzije još je uvijek provizorno, dok ITF, svjetska teniska federacija ne donese konačnu odluku.

Jastremska je prihvatila provizornu suspenziju, a nakon što njen slučaj nije prošao na sportskom arbitražnom sudu (CAS), ponudila je svoje objašnjenje priče. Ukrajinski mediji ponudili su joj prostor za to, u subotu slavi 21. rođendan, a prošle je godine stigla do renkinga karijere, upravo do 21. mjesta na WTA-listi.

– U mojoj su mokraći pronađene vrlo niske razine mesterolona. S obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dva tjedna ranije, dobila sam znanstvene informacije da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaviještena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lijek i ne preporučuje se ženama zbog štetnih učinaka – rekla je Jastremska i otkrila kako je supstanca ušla u njeno tijelo.

– Mesterolon je u moje tijelo ušao seksualnim činom s bivšim partnerom. On to negira i laže o tome da ga je moj otac prisilio da pred komisijom to prizna. Nije, a kad smo ga tražili uzorak kose za analizu odbio je to dati i surađivati s nama.

ITF je najavio ročište do kraja svibnja kada će se pred komisijom pokušati oboriti ranija presuda o provizornoj suspenziji.

Foto: Instagram