MIX VIJESTI IZ HOO

FAIR PLAY: Do 1. prosinca traje natječaj HFPO-a za HOO-ovu Nagradu za fair play 2022.

Hrvatski fair play odbor (HFPO) raspisuje natječaj za dodjelu nagrade sportašici ili sportašu, ženskoj ekipi ili momčadi, treneru ili bilo kojem pojedincu ili kolektivu iz sustava sporta koji su iznimno korektnim činom ostavili trag fair playa u godini na izmaku. Natječajni tekst HFPO-a prenosimo u cijelosti:

Dana 21. prosinca 2022. godine na Velikom danu hrvatskog sporta biti će proglašeni najbolji hrvatski sportaši i sportašice u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, kada se dodjeljuje i HOO-ova Nagrada za fair play. Nagrada za fair play dodjeljuje se osobi koja je svojim nastupom, ponašanjem ili na drugi način u tijeku natjecanja ili u svezi s natjecanjem iskazala izrazito fair i sportsko ponašanje. Uvjereni da se fair play primjeri postupanja sportaša, trenera i drugih osoba u sportu prepoznaju i zaslužuju priznanje, pozivamo vas da nam dostavite nominacije za dodjelu Nagrade za fair play HOO-a za 2022. godinu.

Predmetna nominacija treba sadržavati:

  • ime i prezime, odnosno naziv, te kontakt fizičke ili pravne osobe koja podnosi nominaciju
  • ime i prezime, te kontakt osobe koja se nominira za dodjelu HOO-ove Nagrade za fair play za 2022. godinu
  • kratak opis geste, čina, ponašanja ili drugog postupka sportaša, trenera ili druge osobe u tijeku natjecanja ili u vezi s natjecanjem koje se nominira za dodjelu fair play nagrade, te vrijeme i mjesto događanja.

Nominacije za dodjelu nagrade HOO-a za fair play za 2022. godine potrebno je dostaviti Hrvatskom olimpijskom odboru na e-mail: fairplay@hoo.hr do 1. prosinca 2022. godine. Svaka nominacija za fair play nagradu HOO-a ulazi i u daljnji postupak nominacije za fair play nagradu Europskog fair play pokreta i Međunarodnog fair play odbora.

HOO/Vinko Knežević