MIX VIJESTI IZ HOO

EUROPSKE IGRE: Karlovčani Bruno Belčić i Lara Mihalić te Dugorešani Ivana Malobabić i Borna Petanjek branit će boje Hrvatske na igrama u Krakovu

Na Europskim igrama koje će se od 21. lipnja do 2. srpnja održati u Poljskoj nastupiti će 130 hrvatskih sportaša u 18 sportova, pa bi ukupno izaslanstvo moglo brojati oko 200 osoba. Europske igre okupiti će više od 7000 sportaša iz 48 država Starog kontinenta na kojima neće nastupiti sportaši Rusije i Bjelorusije.

Poznato je da će gotovo svi olimpijski sportovi na EI 2023. biti ujedno i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. pa je tu i prilika da se osigura što veći broj olimpijskih normi.

Od sportaša iz Karlovačke županije u Krakov odlaze atletičar Karlovca Bruno Belčić (3000 m zapreke), članica KBK Tigar iz Karlovca Lara Mihalić (Pointfighting, -70 kg) i trener Zoran Cicvara, Dugorešanka članica varaždinskog stolnoteniskog kluba Ivana Malobabić (pojedinačno) te strijelac Dugorešanin Borna Petanjek (zračna puška), član zagrebačkog Končara.

Izvor: EOO/HOO