MIX

KORONAVIRUS: Dio obitelji splitske novinarke u teškom je stanju

Mirta Šurjak, sportska novinarka Hrvatske radiotelevizije i voditeljica Hajdukova multimedijalnog projekta Hajduk Digital Live, otkrila je na svom profilu na Instagramu da je njezina obitelj oboljela od koronavirusa.

Šurjak je zabrinula i priznanjem da neki članovi obitelji imaju vrlo teške simptome:
– Slika je stara, odmah za početak. Tekst je nov. Nemam potrebu svoje osobne stvari iznositi u javnosti, ali ovaj put moram progovoriti, osjećam dužnost i potrebu, zbog stigmatizacije i osude svih oboljelih od Covida-19. Da odmah obavijestim sve dežurne dušebrižnike, a nažalost ima ih jako puno, ja sam negativna, ali ostatak moje obitelji nažalost nije imao tu sreću.

„Neki su s vrlo teškim simptomima, borimo se, pozitivom, molitvom i raznim terapijama svi zajedno. Zahvaljujem svim predivnim ljudima, koji su pokazali svoje nesebično srce i ponudili pomoć, brižnim i savjesnim epidemiolozima s otoka Hvara gdje smo se zatekli u ovoj situaciji. Ali isto tako moram “zahvaliti” i nekima koji su pokazali svoje pravo lice osudama, ogovaranjima i stigmatizacijom oboljelih. Zar itko tko ima imalo ljudskosti u sebi može i pomisliti da bi netko nekome namjerno prenio virus?! Možda ćemo jednog dana spoznati pravu istinu o ovome u čemu smo svi zajedno. Možda je ovo produkt nekog suludog laboratorijskog eksperimenta koji se oteo kontroli, a možda je i Božja opomena svima nama da konačno postanemo ljudi, manje sebični, zluradi, površni … Konačno, u svemu ovome spoznajem tko su ti pravi ljudi“napisala je Mirta Šurjak.

Foto: Instagram