MIX

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN : Tužno sjećanje na novinara Tomicu Belavića i rukometaša i šahiste Branka Mrkšića

Na dan HOO, 10. rujna ove godine, bilježimo 30. godina od tragične pogibije našeg kolege sportskog novinara Tomice Belavića.

SPORTSKI NOVINAR Tomica Belavić je život izgubio u 43. godini života u jednom od čestih srbo-četničkih granatiranja na naš grad. Samo dan-dva prije tragične pogibije pripremali smo plakat i radijsku emisiju na temu Hrvatskog olimpijskog dana. Nakon što je na temu olimpizma pročitao prilog u dnevniku Hrvatskog radija Karlovac gdje je bio zaposlen, vraćajući se s posla iznenada je započelo granatiranje grada a jedan geler iz granate koja je završila u krošnji jednog kestena na promenadi ga je pogodio. Na putu do bolnice je preminuo.

RUKOMETNI AS I ŠAHIST
Rukometaš Dubovca Branko Mrkšić preminuo je na isti dan, 10. rujna 2016. godine, u 66. godini života. Zahvaljujući njegovim sjajnim igrama RK Dubovac postigao je svoje najveće uspjehe. Rukomet je počeo igrati u RK Turbina, kasnije je prešao u RK Tekstil. Kratko vrijeme bio je i igrač i trener RK Gaza. Igračku karijeru završio je u RK Dubovac. Bio je odličan šahist. Naslov Majstora FIDE zaslužio je već s 18 godina i ostat će zapamćen kao najmlađi karlovački šahist s takvom titulom.