MIX VIJESTI IZ HOO

DOBRE VIJESTI: TV prijenose najboljih domaćih liga 90 posto Hrvatske odsad može pratiti potpuno besplatno

„Potpisali smo trogodišnje ugovore za prijenose košarkaških, vaterpolskih, odbojkaških i rukometnih utakmica najvišeg nacionalnog ranga te jedinstvene nogometne Druge lige”, kaže Zlatko Mateša, predsjednik HOO.

Hrvatski olimpijski odbor i Sportska televizija pokrenuli su projekt koji će osigurati maksimalnu dostupnost domaćeg sporta na malim ekranima, ali i maksimalnu pomoć hrvatskom sportu, odnosno sportašima i sportskim klubovima kojima će povećana vidljivost i te kako pomoći u pronalaženju sponzora.

Rezultat svega je povećani broj prijenosa pet loptačkih sportova na besplatnom kanalu kojega može pratiti 90 posto kućanstava u Hrvatskoj. Potpisani su trogodišnji ugovori za prijenose košarkaških, vaterpolskih, odbojkaških i rukometnih utakmica najvišeg nacionalnog ranga natjecanja te jedinstvene nogometne Druge lige. U svakom se kolu prenosi barem po jedna utakmica iz svakog sporta.

  • Najbitnija poruka ove akcije je da ljudi ponovno mogu gledati nacionalna prvenstva u kolektivnim sportovima, a druga, još bitnija poruka je da su im ti prijenosi potpuno besplatni, svi koji i inače kroz poreze financiraju hrvatski sport ne moraju dodatno plaćati da bi ga i gledali. Kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. – kaže nam predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i dodaje:
  • Sportska televizija je od starta bila zamišljena kao javni servis hrvatskog sporta, televizija putem koje će ljudima biti dostupni manje eksponirani sportovi. Ne Liga prvaka, ne Euroliga, nego hrvatski sport. Mi prenosimo sportove u kojima se redovito osvajaju medalje na velikim natjecanjima poput džuda i karatea, prenosimo atletiku, boćanje… sportove koje se inače ne može nigdje drugo vidjeti jer to nije dovoljno isplativo za komercijalne televizije. Posebno ženski sport …

Mnogi su u prošlosti s pravom upirali prstom u program Sportske televizije koji je reemitirao informativne programe drugih mreža, vrtio reprize …

  • Morate znati da Sportska televizija postoji i radi 12 godina i emitira program 365 dana u godini 24 sata na dan, a da to sve skupa odrađuje 15 ljudi. Jednostavno, nastojimo postići maksimalan efekt sa što manjim troškovima. Za sada idemo s najskromnijom i najštedljivijom varijantom, radije biramo suradnju s malim producentskim kućama koje će odraditi posao, usput nešto i zaraditi, a nama osigurati uštedu i što više živih prijenosa … A što se tiče repriza, bit će ih i ubuduće, ali onih sportskih. Najveći broj kućanstava u Hrvatskoj i dalje ima samo po jedan TV prijemnik, i ako ne mogu pogledati neku utakmicu ili natjecanje uživo, mogu u reprizi.

Plan je prenositi što više domaćeg sporta i to sve sportove ….

  • Savezi su s nama potpisali trogodišnje ugovore, jako su zadovoljni jer im se povećava vidljivost, a time i interes sponzora. Inače ne biste mogli gledati odbojku ili ženski rukomet, neki prijenos iz Kutine, Sinja ili drugih manjih gradova … Savezi i klubovi imaju pozitivan feedback i svi skupa smo zadovoljni prvim podatcima. Vjerujemo da će svakim danom biti sve više prijenosa te da će i gledatelji i sportaši biti zadovoljniji …

PRENOSIMO: 24 sata/T. Gabelić