MIX

Brazilka izbačena s Olimpijskih igara, trenerima uključenima u skandal oduzete akreditacije!

Brazilski olimpijski odbor objavio je kako je njegova odbojkaška reprezentativka, iskusna 32-godišnja Tandara Caixeta izbačena s Olimpijskih igara u Tokiju te neće nastupiti u polufinalu protiv Južne Koreje u 14 sati zbog “potencijalnog kršenja antidopinških pravila”.

Iz Brazilskog olimpijskog odbora dodali su kako je Tandara bila pozitivna na dopinškoj kontroli obavljenoj 7. srpnja, tijekom priprema za nastup u Tokiju, no kako su o tom slučaju obaviješteni tek sinoć. Međunarodni olimpijski odbor (MOO) oduzeo je dvojici bjeloruskih trenera akreditaciju za Olimpijske igre u Tokiju i moraju se vratiti u Minsk, iako imaju mogućnost žalbe, objavio je u petak Bjeloruski olimpijski odbor.

Šefu trenera atletske reprezentacije Bjelorusije Yuriju Moisevichu i još jednom treneru Arturu Shumaku, koji su atletičarku Krystsinu Tsimonskayu htjeli vratiti u Bjelorusiju, naloženo je da predaju svoje olimpijske akreditacije i da napuste olimpijsko selo, objavio je MOO.

Bjeloruska atletičarka zatražila je u nedjelju pomoć od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i japanske policije nakon što su je protiv njezine volje željeli ukrcati u zrakoplov za Bjelorusiju poslije pritužbi na nacionalne trenere na Olimpijskim igrama.

Nakon toga je Poljska, gdje se nalaze mnogi kritičari režima bjeloruskog predsjednika Aleksandera Lukašenka, ponudila pomoć Tsimanouskayi.

Izvor: HINA Foto: Angela Weiss/AFP