MIX

BIVŠA PREDSJEDNICA: Kolinda Grabar-Kitarović u Katar stiže u narodnoj nošnji

Kolinda Grabar-Kitarović, članica MOO-a, u Dohu putuje 26. studenog, a naša reprezentacija prvu utakmicu igra tri dana ranije, 23. studenog utakmicom protiv Maroka, nakon čega ih čekaju Kanada i Belgija.

Bivša hrvatska predsjednica nedavno je sve iznenadila kada su se na Instagramu pojavile fotografije koje otkrivaju narodnu nošnju koju planira odjenuti u Katru, a sada je otkrila i zašto je upravo tu odjevnu kombinaciju odabrala za bodrenje naše reprezentacije sa tribina.

Poznato je kako je Kolinda Grabar Kitarović vatrena navijačica Vatrenih. Nije propustila naše nogometaše pratiti u Rusiju 2018. godine, a ove godine pakira kofere za Dohu. U njezinoj prtljazi posebno mjesto zauzimat će posebno osmišljen stajling u kojem će se pojaviti na tribinama. Naime, kako je nedavno otkriveno Kolinda je za potrebe nadolazećeg službenog puta posudila posavsku nošnju na kojoj prevladavaju bijela i crvena boja iz zbirke zagrebačke Posudionice i radionice nošnji. Ravnatelj Kulturnog centra Travno Josip Forjan otkrio je da u posudionici do sada nitko nikad nije tražio posudbu nošnje za utakmicu.

Ipak, to bivšu predsjednici nije spriječilo u naumu. Dapače. Za Dnevnik Nove TV otkrila je zašto je odlučila Vatrene bodriti baš u tom upečatljivom stajlingu. ‘Dress code na svečanoj platformi dopušta svečano odijelo ili traditional attire, odnosno narodnu nošnju. Inače, takvo je pravilo i u diplomaciji. Narodna nošnja je jako prihvaćen način odijevanja u svečanim prigodama. Tako da ćete me vidjeti u tipičnim hrvatskim i crveno-bijelim kombinacijama odijela i nošnji ili njenim kombinacijama, što je i izvrsna promocija Hrvatske. Uostalom, why blend in when you can stand out? Ovo ide i za države i za pojedince.’

Izvor: tportal.hr