MIX

69. izbor Sportskih novosti za sportaša godine

Bira se najbolja sportašica, sportaša, ekipa i momčad godine. Ove godine svoj glas najboljima trebalo bi dati oko 300 sportskih novinara iz 55 hrvatskih redakcija.

Odbrojavaju se dani do proglašenja najboljih sportaša Hrvatske. Već 27. prosinca ćemo saznati rezultate glasovanja sportskih novinara, koji će 69. put izabrati najbolje među najboljima, najveće među silnim.

Nažalost, godinu koja je na zalasku obilježila je nezapamćena svjetska pandemija, koja dakako nije mogla zaobići ni sport. Mnoga su natjecanja prekinuta, mnoga se nisu ni održala, među njima ni Olimpijske igre u Tokiju, kao ni nogometni Euru, dva događaja koja su trebala obilježit sportsku godinu.

Zbog pandemije mnogi hrvatski sportaši nisu imali ni priliku izađi na veliki teren i pokazati sve što mogu i znaju. Zbog toga ih nema među nominiranima. Opet, mnogi su ipak imali privilegij nastupati, pobjeđivati i osvajati medalje. Dakako da su samim time zaslužili konkurirati za naslov najboljih sportaša Hrvatske. Pa i u ovoj zbog pandemije tako tužnoj godini.

Tko je sve nominiran i u kojoj kategoriji pogledajte na linku https://apps.jutarnji.hr/sportasgodine-2020/

Izvor: SN/Jutarnji