MALI NOGOMET

Malonogometni turnir krizmanika Karlovačkog dekanata, pobjednici krizmanici župe Svetog Franje Ksaverskog sa Švarče

Sudjelovale su malonogometne momčadi krizmanika iz župa Sveta tri kralja iz Banije, Gospe Snježne s Dubovca, Gospe Snježne iz Kamenskog, Pohoda BD Marije iz Mahična, dvije ekipe iz Presvetog Srca Isusova iz Novog Centra, Svetog Franje Ksaverskog sa Švarče i Presvetog Trojstva iz karlovačke Zvijezde.

Nakon zanimljivih utakmica 1. mjesto osvojila je malonogometna momčad krizmanika župe Svetog Franje Ksaverskog sa Švarče, i to nakon boljeg izvođenja penala. Drugo mjesto zauzeli su krizmanici Nacionalnog svetišta svetog Josipa, a treće krizmanici župe BD Marije Snježne iz Kamenskog.

Najbolji strijelac turnira je Valentino Jurčić sa Švarče, za najboljeg golmana proglašen je Tin Ćirković iz Zvijezde, a najbolji igrača turnira jest Stjepan Pavletić s Dubovca. Proglašenja pobjednika održano je pri kraju misnog slavlja na Dubovcu u sklopu Holywina, a zaslužena priznanja najboljima je uručio Želimir Feitl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije.

Sudionike su prije početka turnira pozdravili ravnateljica OŠ Dubovac Irmelina Sablić i dekan karlovački preč. Dražen Karačić, koji je predvodio molitvu i poželio dobru igru svim sudionicima turnira.

Turnir je održan je u sportskoj dvorani „Mihajla Prezelja Mitile“ osnovne škole „Dubovac“ u utorak 31. listopada 2023. godine. Tehničke pripreme i evidenciju igre vodili su Ivan i Marko Vladić, a sudio je Tin Žaja te srednjoškolski profesori i aktivni vjernici Karlovca.