KOŠARKA VIJESTI IZ HOO

U suradnji s HOO-om u zadarskom ŠC-u Višnjik otvoreni novi tereni za košarku 3×3

Športski centar Višnjik od danas je bogatiji za još jedan novi sportski sadržaj. Uz pokazni trening djece i mladih Škole košarke Zadar, koji su nazočnima prezentirali svoje košarkaško umijeće, službeno su otvorena dva nova igrališta za košarku 3×3 i to u Ulici Domovinskog rata, pored dječjeg vrtića Višnjik III i zgrade zadarskog Sveučilišta.

Među brojnim posjetiteljima, otvaranje je popratio i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić te je izrazio zadovoljstvo uspješnom suradnjom gradskog UO-a za kulturu i sport, ŠC-a Višnjik, HOO-a te športskih zajednica, gradske i županijske, a koja je rezultirala još jednim uspješnim sportskim projektom.

  • Veseli me što smo dobili novo sportsko igralište za košarku „3 na 3“, čime se ovaj naš sportski centar još više nadopunjuje sportskim sadržajima, a na nama je da nastavimo raditi i planirati njegov daljnji razvoj – kazao je gradonačelnik Dukić, podsjetivši da je u postupku i realizacija projekta izgradnje vanjskog olimpijskog bazena i skakaonice.

Direktor Denis Karlović zahvalio je HOO-u, s kojim ŠC Višnjik ima dugogodišnju uspješnu suradnju, te Gradu i gradonačelniku jer se kontinuirano ulaže u razvoj javnih sportskih sadržaja ŠC-a Višnjik koje koristi velik broj naših sugrađana:

  • Ovdje se radi se o jednom od posljednjih neuređenih dijelova ŠC-a Višnjik koji se na ovaj način priveo sportskoj svrsi, a na radost svih zaljubljenika u košarku – kazao je direktor Karlović i dodao da je izgradnjom ovih igrališta otvorena mogućnost organiziranja turnira u košarci 3×3, pa i onih međunarodnog karaktera, za koje već postoji interes i upiti.

Direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe HOO-a, Neven Šavora, najavio je kako će HOO nastaviti snažno podupirati razvoj sporta u Zadru pa je tako, među ostalim, i na prošloj sjednici Vijeća odobreno financiranje izgradnje terena za odbojku na pijesku u ŠC-u Višnjik. Predsjednica Športske zajednice grada Zadra Snježana Jurinić potvrdila je kako svake godine u različitim programima za sport HOO-a budu prihvaćena i odobrena dva do tri zadarska, a to su osim ulaganja u sportsku infrastrukturu, zdravstveno-rekreativni programi, oprema za klubove i drugo.

Događanju su također nazočili i gradski vijećnik Dado Burčul, pročelnici Grada Zadra Ante Ćurković i Joso Nekić, voditelj Škole košarke Zadar Alen Zrilić, ravnateljice dječjih vrtića „Radost“ i „Sunce“ Larisa Pavlović Petani i Mirjana Miočić te mnogi drugi.

Igrališta su izgrađena uz potporu Športske zajednice Grada Zadra, Športske zajednice Zadarske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora. Vrijednost investicije je 45 tisuća eura.

Izvor: MMP/HOO Foto: M. M. Pajkin