KOŠARKA

Škola košarke KK Roling ima 70 polaznika! Što rade u Košarkaškom klubu Šanac?

Na vanjskom igralištu Osnovne škole Grabrik trenirali su mlade košarkašice i košarkaši polaznici Škole košarke Košarkaškog kluba Roling. Nakon razgibavanja vježbali su vođenje lopte između prepreka i ubacivanje u koš držeći se pritom mjera propisanih Stožerom civilne zaštite.

Pripreme na vanjskom terenu započeli su još 6. veljače odmah nakon su im to mjere pandemije dozvoljavale.

– Trenutno u klubu, školi, imamo 40 dječaka i 30 djevojčica. Lijepo je vrijeme pa koristimo vanjski teren i tako će biti sve dok ne budemo mogli u dvorane. Djeca su zadovoljna, ovako je puno bolje nego da su kod kuće u zatvorenom – kaže jedini trener u KK Roling Vedran Benić.

Zapravo nas je iznenadio velik broj djece u KK Roling misleće da se radi o članovima KK Šanac Karlovac koji je ipak vodeći karlovački košarkaški klub i koji bi trebao imati jaču Školu košarke. Nažalost to nije tako i stoga ne treba čuditi što nam je košarka u Karlovcu na niskim granama. Zato skromni i nenametljivi trener Vedran Benić sa svojom Školom košarke zaslužuje pohvale i više pažnje odgovornih za sport u nekadašnjem takozvanom gradu košarke. Kad već nemaju svoju jaču Školu košarke onda bi bilo poželjno da KK Šanac ima sporazum s KK Roling o suradnji. Nešto slično kako već godinama ima karlovački rukomet.

Više o Košarkaškom klubu Roling možete saznati na njihovoj facebook stranici: https://www.facebook.com/Ko%C5%A1arka%C5%A1ki-klub-Roling-Karlovac-919157904959591