KOŠARKA

PRO 3X3 TOUR: Dolaze najbolje domaće momčadi i reprezentativci Hrvatske

Prvi karlovački PRO 3×3 Tour održat će se u subotu 27. i nedjelju 28. kolovoza 2022. godine na košarkaškog igralištu u Šancu. PRO 3×3 Tour je međunarodna serija turnira u košarci 3×3 koja uključuje 10 hrvatskih gradova među kojima i Karlovac.

PRO 3×3 Tour ima i status FIBA Questa što znači da pobjednik završnog turnira u Puli u rujnu ide na kvalifikacijski turnir World Toura u Parizu 8. i 9. listopada ove godine. Na svakom od turnira u Hrvatskoj dijele se i novčane nagrade najboljima – 12.000, 6.000 i 2.000 kn, za najbolja tri sastava.

Karlovac je osmi po redu grad u kojem će se turnir održati a do sada se igralo u Dubrovniku ,Šibeniku, Zadru, Vukovaru, Vinkovcima, Osijeku i Umagu, a nakon Karlovca slijedi Zagreb i završnica u pulskoj Areni.

Inicijator i organizator karlovačkog dijela turnira je nekadašnji košarkaš, karlovački zet Davor Pejčinović. Dakako da je u organizacijskom timu i brojna skupina karlovačkih košarkaških djelatnika, Pejčinovićevih suradnika.

  • Očekuje se nastup svih najboljih domaćih momčadi, brojnih reprezentativaca Hrvatske, kao i mnoge druge atrakcije . Osim atraktivne i dinamične košarke priredili smo i sadržaje za najmlađe u Kids zoni i još niz ponekih atrakcija. – kaže Pejčinović.

REVIJALNA UTAKMICA: Političari – Hakleri

Karlovačka županija, Grada Karlovac i krovna gradska sportska asocijacija podržavaju turnir. Predsjednik KŠZ Željko Šančić poželio je dobrodošlicu svim igračima te pozvao na fair play, ali i dobro zabavu.

Bit će dodijeljene i zahvalnice živućim sudionicima povijesne košarkaške utakmice All Stars NBA – Hrvatska koja je odigrana 1964. godine na košarkaškom igralištu u Šancu.

  • Ovim turnirom promičemo i zdravlje i bavljenje sportom i rekreativnim i profesionalnim. Košarka i Karlovac dugo se druže zajedno. Karlovačka povijest košarke je iznimno bogata, a na neke njezine godine smo posebno ponosni. Šanac će biti jedna pozornica koja nije vezana samo za sport već i za mnoga djetinjstva, odrastanja, druženja koja su se ovdje odvijala , a ovo je prilika da mu vratimo sjaj. Osim sportskog značaja, naglasila bih i veliki turistički značaj jer će razglednica iz Karlovca s ovog turnira putovati i izvan granica naše domovine – kazala je karlovačka županija Martina Furdek – Hajdin, čiji je suprug bio istinski košarkaški entuzijast, igrač, trener i osnivač Škole košarke Žorona.

Kako je suorganizator događanja Grad Karlovac karlovački gradonačelnik Damir Mandić najavio je revijalnu utakmicu u kojoj će sudjelovati dvije ekipe. Jedna sastavljan od sadašnjih i bivših karlovačkih političara a druga sastavljana od karlovačkih haklera košarke. Tako će s jedne strane snage udružiti županica Furdek-Hajdin, gradonačelnik Mandić, Davor Petračić i Dimitrije Birač, dok ih u suprotnoj ekipi očekuju najbolji hakleri košarke iz HAKL lige.

Izvor: Karlovačka županija