KOŠARKA PRENESENO

NIŠTA OD OI: Hrvatski košarkaši porazom se oprostili od plasmana na Olimpijske igre

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović nije skrivao tugu i razočaranje što se hrvatska reprezentacija porazom od Njemačke oprostila od borbe za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Nije pomoglo niti čak 38 koševa zvijezde Utah Jazza.
– Bilo smo jako blizu, a mi smo tako stalno nekako jako blizu, ali ne uspijevamo napraviti taj iskorak. Nedostajalo je uigranosti, dana provedenih zajedno. Roster je novi, ne poznajemo se dovoljno, ne poznajemo karakteristike tko kako igra. To je bio najveći problem i glavni razlog zbog kojeg se nismo plasirali na Olimpijske igre – kazao je Bogdanović nakon utakmice.

Hrvatska je izgubila od Njemačke sa 76-8, iako je 8 minuta prije kraja imala 10 koševa viška.
– Nismo dovoljno napadali reket. U toj zadnjoj četvrtini oni nisu praktički ni izašli iz bonusa. Mi smo se previše oslanjali na trice, nismo napadali njihove igrače kada su preuzimali, stalno smo spuštali na Žižića. Možemo mi sada pričati i tražiti razloge, ali očito je da nije bilo dobro ni dovoljno.

Naglasio je kako je ljut na sebe.
– Ljut sam na sebe prvenstveno. Možda sam mogao ja više razigrati njih u trenucima kada su me udvajali. Na kraju smo propustili neke napadačke skokove i tu je prelomljena utakmica. Ponavljam, dosta je neuigranosti, a to je posebno došlo do izražaja u završnici kada se sve svodilo na pick & roll igru. Ovo je još jedno veliko razočaranje, ali moram zahvaliti publici koja nas je došla podržati i biti nam vjetar u leđa.

Naglasio je kako će se uvijek odazivati pozivu u reprezentaciju.
– Do sljedećeg olimpijskog ciklusa je dosta vremena, nadam se da ću biti dovoljno dobar, da igram za Hrvatsku. Uvijek ću se odazivati. Jedini cilj u košarci mi je da osvojim medalju s reprezentacijom – poručio je na kraju.

Izvor: HRT/HINA Foto: Tom Dubravec/CROPIX