KOŠARKA PRENESENO

Nestvarno je što je napravio Luka Dončić! Triple-double, 60 poena, koš za pamćenje …

Prvi čovjek u povijesti NBA lige koji je u istoj utakmici ostvario učinak 60-20-10. Amerika gori. Koliko god da je zima, makar temperature bile i debelo ispod nule, drži to sve skupa na visokoj košarkaškoj temperaturi Luka Dončić.

Maestralnu je predstavu upriličio prošle noći protiv New York Knicksa. U pobjedi 126:121 nakon produžetka zabio je 60 poena, upisao 21 skok i dodao k tome 10 asistencija. Triple-double iz udžbenika, reklo bi se. Prvi je to puta u povijesti NBA lige da je netko na istoj utakmici ostvario učinak 60-20-10… Već je samo to podatak koji zaslužuje naklon do poda…

Ne samo to. Dončić je u posljednjoj sekundi regularnog dijela najprije namjerno promašio slobodno bacanje, ne bi li sam dohvatio loptu i poslao je kroz mrežicu, ovoga puta za dva poena i produžetak u kojem je zabio 7 od 11 poena svoje momčadi. Ma, nestvarno!

Dallas je na 33 sekunde prije kraja regularnog dijela bio u zaostatku od čak 9 poena. Dončićev koš za 115:115 i produžetak nešto je o čemu će se pričati, kao i čitava partija. Jer, nitko nikada niti u povijesti Dallas Mavericksa nije ubacio 60 na jednoj utakmici.

Izvor: SN Foto: Usa Today Sports/DDP Usa/profimedia