KOŠARKA

KAKVA ČAST: Kukoča će u Kuću slavnih uvesti veliki Michael Jordan

Premda je bilo govora da je u tom terminu (11. rujna) spriječen (zbog vjenčanja nekog u obitelji vrlo bliskog), Michael Jordan ipak će biti taj koji će Tonija Kukoča uvesti u Košarkašku kuću slavnih.

Tu vijest objavila je press služba Kuće slavnih koja dodaje da će hrvatskom košarkaškom genijalcu prezenter biti i vlasnik Chicago Bullsa Jerry Reinsdorf.

Da bi vam netko mogao biti prezenter u takovoj prigodi, taj isti već mora biti počasnikom Kuće slavnih što Jordan (2007.) i Reinsdorf (2016.) dakako jesu.

Najvećem košarkašu svih vremena bit će to druga uzastopna klasa u kojoj će biti prezenter nekome od novouvrštenih. U Klasi 2020 to je bio tragično stradalom Kobeu Bryantu, a u klasi 2021 to će biti svom bivšem suigraču i golferskom partneru Toniju Kukoču s kojim ga i dva desetljeća nakon zajedničkih godina provedenih u Bullsima veže prijateljstvo.

Na toj svečanosti u američkom Springfieldu pojavit će se čak 50-tak počasnika Kuće slavnih a u ulozi prezentera naći će se imena poput Oscara Robertsona, Isiaha Thomasa ili pak Charlesa Barkleyja. A “Sir” Charles će biti jedan od onih koji će u trenerski dio Kuće slavnih uvesti Billa Russella kao prvog tamnoputog trenera u NBA ligi koji je, k tome, bio i dvaput prvak s Boston Celticsima. Inače, kao igrač koji je osvojio 11 naslova NBA prvaka, Russell je “stanovnik” Kuće slavnih još od 1975. godine.

PRENOSIMO: Večernji list/D. Brajdić FOTO: Nuccio DINuzzio Newscom, Ivo Čagalj /PIXSELL