KOŠARKA REKREACIJA

Amaterska HAKL liga: U srijedu utakmice za plasman – za prvaka igraju POP AP i Rakovac

Jučer su odigrane utakmice polufinala amaterske HAKL lige koje su pružile dobru zabavu i neizvjesnost. Trideset sekundi prije kraja utakmice NVTEH je vodio tri koša razlike protiv mladih i poletnih igrača POP AP-a. tada nitko nije niti razmišljao o tome da bi završnica utakmice protekla u rezultatskoj drami. Naime, uz vodstvo NVTEH-a još su imali i dva slobodna bacanja koja su promašili. Iza toga dvije kontre igrača POP AP-a i na kraju velika neočekivana pobjeda POP AP-a. Mogu zbog poraza sada igrači NVTEH-a tražiti alibi za poraz u tome da su na polufinale stigli sa samo šest igrača i da je bilo čudnih sudačkih odluka … Utakmica je završila zasluženom pobjedom košarkaša POP AP-a. Ovo je sigurno najveće iznenađenje otkako se u posljednjih nekoliko godina igra HAKL liga.

Neporaženi Rakovac bio je bolji u drugom polufinalu od Novog centra. Iako su igrači “centra” stalno prijetili i bili tu negdje, nisu imali, osim odličnog Špehara, niti jednog raspoloženog igrača za nešto više.

Rezultati: Rakovac – Novi centar 78:57 i POP AP – NVTEH 55:55.

Tako će se u srijedu u Šancu (ako pada kiša igra se u četvrtak) u finalu ovogodišnje amaterske HAKL lige, od 19 i 20 sati, sastati prvo poraženi iz polufinala (NVTEH i Novi Centar), a nakon njih i finale pobjednika polufinalnih susreta (POP AP i Rakovac) nakon čega ćemo dobiti pobjednika 26. po redu amaterske HAKL lige.