BOKS BORILAČKI

U SAMO 40 DANA: Šok nakon izlaska iz bolnice! Tijelo svjetskog prvaka drastično se promijenilo

„Spasili su me, ali i uništili. Pokušat ću i uspjet ću ostati na vrhu sve dok moje tijelo kompletno ne odustane“.

Najbolji grappler i majstor brazilske jiu jitse Gordon Ryan (27) u proteklih nekoliko mjeseci bori se s teškim zdravstvenim problemima. Ryan je 40 dana proveo u bolnici zbog problema sa streptokokom, a nakon izlaska iz bolnice njegovo tijelo potpuno se promijenilo što je odlučio pokazati i na svom Instagram profilu. Višestruki Svjetski prvak već tri mjeseca nije trenirao kao prije pritom uzimajući snažne antibiotike koji su mu pomogli u oporavku.

Posljednji put kad sam bio ovakav (91kg) imao sam 21 godinu. Pričao sam s doktorom i rekao mi je da ne smijem dizati utege još tri tjedna i trenirati barem dva mjeseca. To će biti nešto više od 3 mjeseca bez aktivnosti i pet mjeseci bez treninga, a 40 dana sam uzimao i antibiotike koji nisu dobri za moj želudac. Sigurno mogu reći da je put do oporavka iznimno dug”, napisao je Ryan kojem je glavni cilj ozdraviti i pomoći suborcima i kolegama za nove mečeve.

Unatoč opakoj bolesti Ryan neće odustati od karijere, a ima i zacrtan cilj – osvojiti duplo zlato na Svjetskom prvenstvu u submission grapplingu do 40. godine i osvojiti više medalja od brazilskog Marcusa Almeide poznatijeg kao Buchecha koji je više vezan za jiu-jitsu u kojem je čak 13 puta bio svjetski prvak.

“S obzirom na vrijeme koje sam proveo u bolnici, moglo bi biti teško vratiti se u staru formu. Do sad sam učinio toliko toga da nemam namjeru to samo tko pustiti, ali to ovisi o meni. Cilj nije biti u kombinacije zabave, meni je zabava pobjeđivati. Pokušat ću i uspjet ću ostati na vrhu sve dok moje tijelo kompletno ne odustane. Antibiotici koje mi je propisao doktor pomažu, ali u isto vrijeme odmažu mom tijelu. Spasili su mi život nebrojeno puta, ali su ga isto toliko i uništili. Samo znajte, kad se vratim, vratit ću se sa stilom”, zaključio je Ryan.

Izvor: SN / D. Koprivnjak Foto: Instagram