BORILAČKI TAEKWONDO

TAEKWONDO VIKEND: Deset natjecatelja TKD Prane osvojilo pet odličja

TKD Prana je protekli vikend nastupila na tri turnira. U Zaprešiću je u organizaciji istoimenog kluba organizirano kadetsko prvenstvo Hrvatske, dok je na istoj lokaciji organizirano juniorsko prvenstvo Hrvatske. Istog dana je u Zagrebu održano 4. Para prvenstvo Hrvatske na kojem je iz kluba nastupio Mihael Močilac.

Kroz dva dana borbe su odradili 353 natjecatelja iz 43 kluba, 196 kadeta i kadetkinjama, te 157 juniora i juniorki. Za TKD Pranu nastupilo je ukupno 10 natjecatelja.

Prvoga dana u uzrastu kadeta, nastupio je Oscar Kovačić u kategoriji KM – 65kg. Sa dvije dominantne pobjede (33:2/26:5) osvojio je naslov kadetskoga prvaka Hrvatske, te ujedno plasirao u reprezentaciju i osigurao nastup na predstojećem kadetskom prvenstvu Europe. U uzrastu kadetkinja, Lara Tuškan, kojoj je ovo ulazna kadetska godina, u kategoriji KŽ – 37kg poražena je u borbi za odličje (10:29),a Ema Brnardić u kategoriji KŽ – 44kg također je izgubila u borbi za medalju (12:51).

Drugoga dana na tatami su izašli juniori i juniorke kluba. U muškoj konkurenciji Lucio Matuzić je na svome prvom juniorskom turniru sa dvije pobjede (21:1/22:10), osvojio zlatno odličje, te se okitio naslovom juniorskoga prvaka Hrvatske u kategoriji JM – 48kg. Ovim rezultatom otvorio je vrata juniorske reprezentaciji Hrvatske i mogućem nastupu na europskom juniorskom prvenstvu ove godine. Ivan Klarić nastupio je u kategoriji JM – 51kg, te je osvojio brončanoj odličje izgubivši rezultatom (16:24). Leona Grubiša u kategoriji JŽ – 46kg također je osvojila broncu izgubivši rezultatom (2:19). U borbama za medalju poraženi su Ivan Latković JM – 73kg (10:11), Martin Štefanac JM – 68kg (12:24), Gabrijela Fehervari JŽ – 49kg (3:11). U najbrojnijoj ženskoj juniorsko kategoriji JŽ – 55 kg, već u prvom kolu zaustavljena je Aleksandra Macut (13:17).

Mihael Močilac je na 4. Para prvenstvu Hrvatske koje je organizirano 21. lipnja u Zagrebu, osvojio zlatno odličje. Ovo je ujedno bilo i kriterijsko je natjecanje Hrvatskog parataekwondo saveza te kategorizacijsko natjecanje Hrvatskog paraolimpijskog odbora za ostvarenje bodovne norme za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini. Močilac je s obzirom na specifičnost svoje kategorije bio jedini natjecatelj u kategoriji P 30-M do 15 godina. Manjak konkurencije definitivno ne umanjuje njegov uspjeh, s obzirom na trud i kvalitetu same izvedbe.

S obzirom da je zadnjih godinu dana zbog cjelokupne situacije proces treninga bio iznimno otežan, te je priprema natjecatelja bila veliki izazov, iz uprave kluba su iznimno zadovoljni postignutim rezultatima. Naravno uvijek postoji prostor za napredak, te se svi nadaju kako će drugi o dio sezone od 9.mjeseca biti puno aktivniji po pitanju održavanja natjecanja, jer izuzetno je vidljivo kako je borcima potrebno pripremnih sparinga i borbi kako bi podizati svoju formu i kvalitetu naglasio je trener Luka Vlašić.

TKD KARLOVAC I TKD BANIJA PANDAS

Brončano odličje osvojio je Đorđe Bunčić iz Karlovca kod juniora do 68 kg u konkurenciji 11 boraca te Ahmad Abdo kod kadeta do 33 kg zaslužio je brončanu medalju. Magdalena Ljubić (juniorke do 46 kg – poraz u četvrtfinalu) Mohammed Al Fahel (juniori do 55 kg – poraz u četvrtfinalu), Dorijan Barukčić (juniori do 68 kg – poraz u četvrtfinalu), Muhammed Khalaf (kadeti do 37 kg – poraz u osmini finala), Luka Marković (kadeti preko 65 kg – poraz u četvrtfinalu), Patricija Pahanić (kadetkinje do 44 kg – poraz u osmini finala), Lea Oparnica (kadetkinje do 47 kg – poraz u osmini finala), Ester Mrzljak (kadetkinje do 51 kg – poraz u šesnaestini finala), Dalija Bunčić (kadetkinje do 55 kg – poraz u četvrtfinalu) i Tina Franjković (kadetkinje preko 59 kg – poraz u osmini finala).

Iz TKD Banija srebro je izborio Petar Fičko iz Banije Pandas u kategoriji juniora do 55 kg. Josip Šnajder (juniori do 55 kg – poraz u osmini finala) i Antonijo Šnajder (kadeti do 49 kg – poraz u četvrtfinalu, Sara Pejnović (kadetkinje do 41 kg – poraz u četvrtfinalu), Magdalena Kolarić (kadetkinje do 44 kg – poraz u četvrtfinalu) i Nikolina Hrebac (kadetkinje do 51 kg – poraz u šesnaestini finala).