BORILAČKI TAEKWONDO

Taekwondo klub Prana svojim sportašima osigurao vrhunske uvjete u novom prostoru bivše vojarne na Luščiću

Otvaranje centra biti će u rujnu do kada će u funkciju staviti još jednu dvoranu s popratnim prostorijama. Klub je u protekle tri godine uložio oko 140.000 kn vlastitih sredstava i donacija u vrijednosti 120.000 kn, ne računajući tisuće sata volonterskog rada.

Taekwondo klub Prana je 2017. godine od Grada dobio na korištenje jedan objekt u prostoru bivše vojarne na Luščiću veličine 500 m2 koji je zahtijevao potpunu adaptaciju od krova do temelja. Zgrada je prije 3 godine bila obrasla korjenjem, zidovi kao i unutarnja stolarija u stanju za rušenje a ne za adaptaciju, krov ulegnut s obzirom na popucale grede te pun rupa što je uzrokovalo nekoliko većih lokvi u prostoru, prozori svi razbijeni, instalacije vode i struje u potpunosti počupane kao i parket koji je prije otprilike desetak godina stavljen nov. Objekt u ovakvom stanju bio je veliki pothvat i za građevinske firme koje su nam nudile milijunske ponude a kamoli za par entuzijasta amatera članova kluba u građevinskim radovima. Tako smo 2017. godine krenuli euforično i ambiciozno uz pomoć roditelja i raznih tvrtki koje su prepoznale našu viziju te nam donirale materijala, dok su neke pomogle i financijski, krenuli u obnovu. Mnogi su kroz protekle tri godine doprinijeli da naš centar zaživi i gurali da se ne odustane od obnove kada je bilo najteže – priča Goran Cvitak, osnivač i trene kluba.

– Do sada smo sanirali više od trećine krova (250 m2) limom. Kako su cijelom objektu stropovi bili visine 3,80 m, radi grijanja prostora zimi, spustili smo do sada 300 m2 prostora knaufom i izolacijskom vunom. Izolirali 100 m2 zidova knaufom i vunom. Objekt sadrži 70 duplih prozora, gornji i donji, na kojima smo postavili 160 stakala. Keramikom popločili 80 m2 hodnika. Postavili nove instalacije struje kroz cijeli objekt. Potpuno renovirali sanitarni čvor sa tri wc-a, tuš kabinom, tri umivaonika i nove instalacije, te nove pločice. Obnovili dio unutarnje stolarije, 7 štokova i vrata. Na više od 600 m2 zidova smo postavljali mrežice, dletali te krečili. Iznad velike dvorane sanirane su glavne grede koje su bile oštećene. Između dviju dvorana ubacivani su I profili te su se betonirali armirani stupovi radi pojačavanja krovne konstrukcije. U dvorani od 140 m2 potpuno smo zamijenili pod mrežom letvi i osb pločama na koje smo stavili istu kvadraturu tatami strunjača – dodaje vrijedni i agilni Cvitak.

PRANA SE ZAHVALJUJE
Luki Vlašić, Željku Grubiša, Tihomiru Fehervari, Denisu Pahanić, Mariju Magdić, Dubravku, Rudolfu, Renata i Mirjana Cvitak, Albinu Findrik, Draganu Mladenović, Albertu Aba, Nikoli Alić, Vladimiru Vlašić, Draganu Jandrić, Mariju Vuković, Predragu Pintar, Nevenu Anić i Draženu Krznarić. Svim prijateljima, roditeljima i članovima kluba koji su sudjelovali u akcijama te tvrtkama koje su nesebično pomogle u realizaciji ovog projekta.

– Sva ova ulaganja su minimalan preduvjet za ulazak djece u dvoranu s obzirom da se radi o djeci svih dobnih skupina koja zahtijevaju potpunu uređenost prostora te maksimalne sigurnosne uvjete. Svi sportaši zaslužuju trenirati u najboljim uvjetima a naš će im klub to zasigurno i moći osigurati – kaže za kraj Goran Cvitak.