BOKS BORILAČKI

Stipe Miočić u opakim pripremama, a Jones putem Twittera već otkrio datum

UFC je krenuo u objavljivanje borbi za posljednju ovogodišnju veliku priredbu, UFC 282 koji će se 10. prosinca 2022. održati u Las Vegasu.

Najeminentniji MMA novinar svijeta, Ariel Helwani, tako je došao do vrlo vrijedne i zanimljive informacije, a ona glasi da UFC planira borbu za privremenu titulu teške kategorije u kojoj bi se sučelili Stipe Miočić i Jon Jones. Odnosno, borba o kojoj se govori već godinu dana mogla bi napokon postati stvarnost i realnost. Već smo posljednjih tjedana mogli nanjušiti nešto slično tome, nakon raznih objava na društvenim mrežama u kojima vidimo Stipu unutar ozbiljnog treninga, onakvog u kakve se borci upuštaju kad su svjesni da im slijedi neki nastup.

Kako se on nije borio od proljeća prošle godine, kad je u revanšu protiv Francisa Ngannoua nokautom izgubio naslov prvaka, a u kolovozu ove godine je proslavio 40. rođendan, prave pripreme bi trebala biti ključ apsolutno svega vezanog uz potencijalni nastup. S druge strane, čini se da je Jones također spreman za svoj povratak, ujedno i teškaški debi. 35-godišnji bivši prvak poluteške kategorije i po mnogima najbolji borac u povijesti, nije se borio još duže, odnosno još od veljače 2020. godine. Da bi on mogao biti spreman za tu priredbu, potvrđuje nam osobna objava na Twitteru još iz kolovoza, unutar koje je samo napisao ime te priredbe te znakoviti emoticon.

Trenutno se Jones nije izjašnjavao po tom pitanju, zapravo njegov inače vrlo aktivni profil na Twitteru miruje još od 24. kolovoza. To bi isto mogao biti dobar znak, odnosno da je Jones napustio društvene mreže da bi se što bolje pripremio za veliki povratak. Tek je objavio fotografiju iz dvorane, gdje ga ponovno vidimo u društvu njegovog dugogodišnjeg trenera, Grega Jacksona. Najveći borac svih vremena protiv najvećeg UFC teškaša svih vremena? Zvuči uistinu fenomenalno i bilo bi sjajno da se ostvari. S tim da bi obojica upisali veliki povratak.

A što se tiče privremene titule, s njom svakako dolazi velika nagrada, odnosno jedna od dvije moguće. Prva je borba protiv Francisa Ngannoua, što bi Miočiću bilo ispunjenje želje, odnosno treća borba protiv Kamerunca kojom bi se saznalo tko je bolji. Druga je odlazak Ngannoua iz UFC-a te pretvaranje privremene titule u onu pravu. Naime, Francisu u siječnju završava aktualni UFC ugovor, a on se od početka pregovora čini vrlo čvrst po pitanju svojih zahtjeva za koje je jasno da mu ih UFC nije spreman ispuniti. Ukoliko jedna od dvije strane ne omekša, prvak će napustiti UFC već početkom iduće godine.

Čekamo neke konkretnije informacije.

Izvor: Gol.hr Foto: YouTube (UFC)