BOKS BORILAČKI

SENZACIONALNI COMEBACK: Mavrović se u petak bori nakon 23 godine

Danas 52-godišnji Željko Mavrović, negdašnji europski prvak, nakon 23 godine vraća se u ring. Ovo nije prvotravanjska šala niti neka nategnuta vijest vezana uz kakav sparing. Ne, ovo je istina.

Doduše, kako nam je sam rekao, Irokez nema namjeru obnoviti svoju karijeru i vratiti se u aktualnu teškašku konkurenciju. Ne, njegov plan je da se uključi u svojevrsnu ligu veterana i velikana koju priču su svojim revijalnim dvobojem započeli Mike Tyson i Roy Jones Junior i za koju su se zainteresirali i Evander Holyfield, Lennox Lewis, James Toney, Shanon Briggs i Vitalij Kličko.

A da bi se za to društvo što bolje spremio, i da bi ga prihvatili kao konkurentnog, odlučio je testirati se protiv aktualnog natjecatelja, upola mlađeg Gruzija Ramazija Gogichashvillija. Riječ je o borcu koji u profesionalnoj karijeri ima čak 51 nastup unutar kojih se smjestilo 14 pobjeda (6 nokautom) i 35 poraza (19 nokautom) te dva remija.

Bit će to jedna od uvodnih borbi priredbe koja će se u petak navečer održati u Klagenfurtu i u kojoj će glavna borba večeri biti okršaj Filipa Hrgovića i crnogorskog teškaša Marka Radonjića.

  • Vraćaju mi se ne samo emocije nego sveukupni doživljaj koji sam prolazio i kada sam se borio. Osjećam se jednako, znam da imam pune 52 godine, no unutarnji osjećaj je identičan. Uzbuđen sam, nosi me ta priča – kazao je Mavrović za RTL.

Svoju posljednju borbu Mavrović je imao 26. rujna 1998. u američkom Uncasvilleu kada je izazvao svjetskog prvaka Lennoxa Lewisa i taj meč izgubio na bodove uz sjajan otpor velikom šampionu.

Izvor: Večernji list Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL