BORILAČKI TAEKWONDO

SAKIS PRAGALOS: ‘Zagreb ćemo koristiti kao ogledni model u budućim natjecanjima Europske taekwondo federacije’

Europska taekwondo federacija i predsjednik Sakis Pragalos uputili su službenu čestitku i pismo zahvale organizatorima, TKD Jastrebu i TKD Karlovac, za uspješnu organizaciju i provedbu 8. Otvorenog europskog klupskog prvenstva u taekwondou koje se od 21. do 25. studenoga 2020. održalo u hotelu Westin u Zagrebu.

Uz pismo zahvale predsjednika Sagalosa, Europska taekwondo federacija u objavi na svojoj službenoj stranici potvrdila je da će se protokol natjecanja provedenog u Zagrebu koristiti kao ogledni model u budućim natjecanjima Europske taekwondo federacije dok god se ona budu morala odvijati u pandemijskim uvjetima.

Predsjednik Europske taekwondo federacije Sakis Pragalos u svom dopisu upućenom organizatorima piše:
„Drage dame i gospodo, sad kad je završeno 8. Europsko klupsko prvenstvo u Zagrebu u Hrvatskoj, možemo zaključiti da je postiglo ogroman uspjeh.
Vi, TKD klub Jastreb i TKD klub Karlovac kao organizatori događaja i u suradnji s Europskom taekwondo federacijom, primijenili ste stroge protokole temeljene na nacionalnom zakonodavstvu i savjetima tijela javnog zdravstva.
Organizacijski odbor uspio je slijediti protokole i inspekcija vlasti zaključena je pozitivno. Kao rezultat, samo je manje od 2% zaraženo u ukupnim provedenim testovima.
Štoviše, sve su nam ekipe dale pozitivne povratne informacije, ne samo u pogledu sigurnog natjecateljskog okruženja, već i općenito svih aspekata prvenstva.
Tijekom ovih kompliciranih i teških vremena zahvaljujem svima na bezuvjetnoj podršci, odlučnosti i marljivom radu koji su omogućili ovaj izvanredan događaj u Zagrebu.“

U privitku su originalna pisma predsjednika Sakisa Pragalosa i objava Europske taekwondo federacije, te dio pristiglih čestitki od sportaša i nacionalnih timova iz Velike Britanije, Njemačke, Moldovije …

https://worldtaekwondoeurope.org/etu-multimedia/etu-press-releases/1219-competition-in-pandemic-times-a-test-case-in-zagreb