BORILAČKI TAEKWONDO

Pranovac Oscar Kovačić osvojio zlatnu medalju na G2 Belgian Openu

U belgijskom Lommelu održan je jedan od najjačih ovogodišnjih G2 turnira pod nazivom Belgian open. Ovo je bilo 42. izdanje turnira koje je okupilo najbolje tekvondaše svijeta. Sudjelovalo je 1500 natjecatelja koji su se borili za odličja u konkurenciji kadeta, juniora i seniora. Iz TK Pranu natjecali su se su Oscar Kovačić u kategoriji juniori (-78 kg) i Lara Tuškan u kategoriji kadetkinja (do -4 7kg).

Kovačić je bio 1. nositelj u ždrijebu. Samim time bio je slobodan 1. kolo te je u polufinalu čekao boljega iz meča Poljska i Njemačka. Poljak Mikolaj Sokolowski bio je dosta neugodan protivnik, te je borba protiv njega išla na tri runde, no na kraju je Oscar bio bolji, te se plasirao u finale. U finalnoj borbi protivnik mu je bio Australac Zaine Mansfield. Nakon neizvjesne prve runde Karlovčanin je u drugoj pokazao apsolutnu dominaciju i na kraju pobijedio na prekid te osvojio zlatno odličje.

Tuškan se u prvoj borbi borila protiv predstavnice Poljske, Zuzanne Blazejewske, u kojoj je pokazala dominaciju te je sa rezultatom 2:0 u rundama pobijedila prvo kolo. U drugoj borbi, ujedno i borbi za medalju, borila se protiv predstavnice Belgije, Houllich Sirine. U izuzetno dobroj borbi Karlovčanka je izgubila i nije se uspjela izboriti odličje.

  • No bez obzira što ovoga puta nismo uspjeli doći do medalje zadovoljni smo kvalitetom odrađenih borbi. Općenito, nadamo da će im je ovo iskustvo i rezultat biti motivacija za daljnji rad i uspjehe. – kaže trener Luka Vlašić.