BORILAČKI TAEKWONDO

PRANAŠIMA JOŠ ČETIRI ODLIČJA: Oscar Kovačić izborio odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo

U dvorani Sutinska Vrela u Zagrebu održan je Susedgrad Sokol pokal, drugi od tri kriterijska turnira za odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati ove godine u Južnoj Koreji te kriterijski turnir HTS – a za reprezentaciju u formama. Nastupilo je preko 600 natjecatelja iz 60 klubova Hrvatske i zemalja regije. Ekipa TKD Prana nastupila je u disciplinama borbe i forme.

Oscar Kovačić (JM-78 kg) kao glavni favorit potvrdio je kvalitetu i suvereno s dvije pobjede osvojio je zlatno odličje. Time je osigurao nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu ove godine te će mu to biti treće uzastopno veliko natjecanje u nacionalnom dresu, nakon juniorskog SP-a 2022. (brončano odličje) i Europskoga prvenstva U-21 2023. godina (brončano odličje).

Lara Tuškan (JŽ-46 kg) je nakon dvije pobjede i poraza u finalu izborila srebru medalju te i dalje ostaje u kombinacijama za odlazak na juniorsko SP. Konačni rasplet kategorije i putnika znat će se nakon Juniorskoga prvenstva Hrvatske u lipnju.

Karlo Bošnjak osvojio zlatno odličje (KAM -49 kg) nakon tri pobjede. Mihael Trnokop osvojio je brončano odličje (JM -59 kg) nakon jedne pobjede. Sara Cvitak, Matea Jakovović i Marta Polić nisu uspjeli izboriti odličja. U disciplinama formi brončana odličja osvojili su formaši Patrik Čolić (KA-4) i Ivona Gračan (KB-3).