BORILAČKI TAEKWONDO

Pranaši Lara, Oscar i Matea ostvarili zapažen uspjeh na Bosnia and Herzegovina Openu

U Sarajevu je održan međunarodni taekwondo G1/E1 turnir Bosnia and Herzegovina Open. Na turniru je sudjelovalo više od 350 natjecatelja i natjecateljica iz Europe i svijeta. Taekwondo klub Pranu predstavljala su ti borca: Lara Tuškan, Matea Magdić i Oscar Kovačić.

Kadetkinja Lara Tuškan, kojoj je ovo bio prvi turnir nakon duže pauze, borila se u kategoriji -168 cm djevojke gdje se nakon tri pobjede okitila zlatnom medaljom. U prve dvije borbe pobijedila je predstavnice Rumunjske, dok je u finalu pobijedila predstavnicu Srbije.

Matea Magdić, nastupala je u kategoriji juniorki -63kg. U prvom kolu slavila je protiv predstavnice BiH, dok je u polufinalnoj borbi od nje bila bolja predstavnica Srbije pa joj je pripala brončana medalja.

  • Oscar Kovačić je nastupio u kategoriji juniora -78kg. Bez obzira na to što je ima samo jednu borbu, onu finalnu, pokazao je dominaciju nad predstavnikom Rumunjske, te se okitio zlatnim odličjem. – kaže njegov trener Goran Cvitak.
  • Turnir u Sarajevu bio je testni turnir i provjera forme nakon ljetnih priprema i kampova. Ovakvi kvalitetni rezultati naših boraca nas izuzetno vesele te vjerujemo da je ovo najava jednom odličnom nastavku natjecateljske sezone. – dodaje Cvitak.