BORILAČKI TAEKWONDO

Nakon 2019. u Zadru je održano prvo taekowndo natjecanje za seniore, nastupili su i članovi TKD Prana

U subotu je u Zadru održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou, prvo službeno prvenstvo od 2019. godine. Nastupilo je svega 90-tak seniora iz cijele Hrvatske što je izuzetno malo, no kvaliteta i konkurencija je bila na visokoj razini.

Tekvondaši TKD Prana Nikola Brnardić, Sandro Tuškan i Gabrijela Fehervari po prvi puta nastupali su u seniorsko konkurenciji. Na sreću „prvi mačići s u vodu bacaju“ – sva trojica poražena su u borbama za medalju.

Najbliži medalji bio je Nikola Brnardić koji je od člana TKD Ion izgubio (30:32). Gabrijela Fehervari izgubila je od predstavnice TKD Marjan (7:14), dok je Sandro Tuškan poražen je od natjecatelja iz Dubrava (23:2).

– Zbog cjelokupne situacije koja je pratila sve u sportu, poput trenažnog procesa, kontinuiteta rada i napretka, bio je iznimno otežan. Nastavljamo i dalje marljivo trenirati i raditi te se nadati novim pobjedama i odličjima. Veseli nas, međutim, što su se konačno počela održavati natjecanja. Jedna odlična prilika za osvajanje odličja je propuštena ali, bolje će biti drugi put. Pred nama su sada kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske te se nadamo puno boljem uspjeh – kaže trener Goran Cvitak.