BORILAČKI TAEKWONDO

NAJVEĆE NATJECANJE U REGIJI: TKD Prana ponijela 3 ekipna plasmana: prvi u mlađim kadetima, treći u formama i u para disciplini

Ovogodišnji 11. međunarodni turnir Čigra Open i Čigra Limač Kup 2022. u taekwondou okupio je 750 natjecatelja iz četiri države. Natjecanje je održano 8. listopada u Domu sportova Zagreb. Ove godine u čast tragično preminuloj mladoj članici TKD Čigra Ivani Bosančić. Cijeli program održan je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RJ Zorana Milanovića.

BORBE:
Aleks Dakić MKMB -43 kg 1. mj. (2 pobjede)
Karlo Bošnjak KAM -41 kg 1. mj. (4 pobjede)
David Cindrić KBM -37 kg 1. mj. (2 pobjede)
Mihael Trnokop KAM -49 kg 2. mj. (2 pobjede)
Marta Polić JŽ -49 kg 2. mj. (2 pobjede)
Magdalena Kolarić JŽ -46 kg 2. mj. (1 pobjeda)
Eva Aleksić KBŽ -47 kg 2. mj. (1 pobjeda)
Tea Trupković JŽ -59 kg 3. mj. (2 pobijede)
Jakov Žilić KAM-41 kg 3. mj. (1 pobjeda)
Matea Magdić bez odličja
Jakov Lorković Kid MA- 26 kg – 2. mjesto (3 pobjede)
Mia Polović Kid ŽA- 30 kg – 3. mjesto ( bez pobjede)
Lucas Živković MKM – 30 kg – 1. mjesto (2 pobjede)
Roko Aleksić MKM -33 kg – 1. mjesto (3 pobjede)
Fran Čosić MKM – 36 kg – 1. mjesto (2 pobjede)
Dora Belavić MKŽ – 27 kg – 1. mjesto (2 pobjede)
Nicolas Rožić nije uspio osvojiti odličje.

FORME:
Nina Šket KB3 1. mjesto
Jelena Busić JB1 1. mjesto
Eric Liković JA3 1. mjesto
Tena Vranić KB3 2. mjesto
Lea Šnajdar JB1 2. mjesto
Lucia Šančić JB1 3. mjesto
Bez plasmana ostali su: Ivona Gračan KB1, Patrik Čolić KA1 i Fran Čosić KA1

PARA TAEKWONDO:
Marko Skender P20-M 2. mjesto
Damir Abdić P20-M 3. mjesto
Martina Cindrić P20-F 1. mjesto
Josipa Popovački P20-F 2. mjesto

ČETIRI ZLATA I JEDNA BRONCA ZA KARLOVAC PANDA TIM

Karlovački Panda Karlovac tim sudjelovao na turniru 11. Čigra Open s 5 natjecatelja. Prva mjesta osvojili su junior Petar Fičko do 68 kg s četiri pobjede, kadet Marko Fičko do 49 kg s tri pobjede, kadetkinja Nikolina Hrebac do 59 kg s tri pobjede i kadet Lukas Dejanović do 27 kg s jednom pobjedom. Treće mjesto osvojila je kadetkinja Sara Pejnović do 47 kg s jednom pobjedom. Petar Fičko proglašen je najboljim juniorom turnira.


ČIGRA LIMAČ KUP & ČIGRA OPEN

Čigra Limač Kup je natjecanje za najmlađe dobne skupine taekwondo sportaša sa snažnim ciljem promicanja nenasilja te usmjeravanja djece od najranije dobi na sportsko druženje. Nit vodilja organizatora turnira s godinama se ne mijenja; pružiti najmlađima i onima s malo iskustva priliku da se okušaju u borbi na tatamiju i ono što je i najvažnije pretvoriti natjecanje u cjelodnevno obiteljsko sportsko druženje.

U svojim počecima Čigra Limač Kup bio je zamišljen kao međuklupsko druženje najmlađih članova taekwondo zajednice. Prve godine održavanja okupilo se 80-ak natjecatelja iz 15 klubova Zagreba i okolice. Iz godine u godinu natjecanje je imalo sve više natjecatelja te je preraslo u najveće natjecanje u regiji za djecu početnike, za one s malo iskustva i željnih da naprave svoje prve taekwondo korake na tatamiju.

Turnir je poseban po tome što omogućuje nastup djeci s posebnim potrebama da pokažu usvojena znanja i vještine koja vrijedno usvajaju na svakodnevnim treninzima, a kao nagradu dobiju medalju koja im ostaje kao uspomena za cijeli život.

Ono po čemu je Čigra Limač Kup poznat i poseban je i činjenica da svaki natjecatelj na kraju natjecanja kući odlazi sa medaljom. Oni najbolji nagrađeni su i poklon vrećicom donatora i sponzora, a svaki klub sudionik dobije i zahvalnicu za sudjelovanje. Organizatori turnira trude se biti domišljati, te svake godine obogaćuju svoje natjecanje novim idejama; direktan prijenos natjecanja (live stream), prijelazni pehar, poznati sportaši kao gosti iznenađenja…