BORILAČKI KARATE

Među europskom karate elitom na EP-u u Zadru i Karlovčani – ministrica Brnjac, državni tajnik Družak, Feitl i Keča

U Sportskoj dvorani ‘Krešimir Ćosić’, u sklopu Športskog centra Višnjik, održava se seniorsko Europsko prvenstvo u karateu i parakarateu 2024 na kojoj su prisustvovali brojni visoki dužnosnici. Među karate dužnosnicima su i državni tajnik za sport Tomislav Družak, predsjednik Karate kluba Karlovac 1969 Želimir Žiga Feitl i trener u karlovačkom karate klubu Dario Keča, član Upravnog odbora.

Slijeva: karate veteran Kruno Hrgovčić, izbornik ženske reprezentacije Danil Djoni, Davor Cipek, predsjednik Zagrebačkog sportskog saveza Vjekoslav Šafranić, predsjednik Europske i svjetske karate federacije Antonio Espinos, Želimir Feitl, član Stručnog stožera Esad Garibović i karate veteran i član Organizacijskog odbora Zdenko Protuđer

Na otvorenju su se pozdravnim govorima obratili ministrica turizma i sporta RH, Karlovčanka sa zagrebačkom adresom Nikolina Brnjac, predsjednik Svjetske karate federacije i predsjednik Europske karate federacije Antonio Espinós, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić te pomoćnik glavnog tajnika Svjetske karate federacije, glavni tajnik Europske karate federacije, predsjednik Karate federacije Balkana i predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

Slijeva: Glavni urednik SPTV Jura Ozmec, karate veteran Enver Idrizi i Želimir-Žiga Feitl

Ministrici Brnjac ovom prilikom, a po završetku svečanog otvorenja, dodijeljen je i prigodan poklon – set medalja s Europskog seniorskog prvenstva u karateu i parakarateu Zadar 2024.

Za brončano odličje borit će se Hrvatska ženska kumite ekipa u sastavu Mia Greta Zorko, Lea Vukoja, Lucija Lesjak, Sadea Bećirović i Nikolina Golomboš, a na rasporedu je u subotu 11. svibnja od 16.45 sati prema preliminarnoj satnici, a protivnice će biti Turkinje.

Slijeva: Šafranićev prijatelj Jurica, Žiga, Valentin Čorić, Dario Keča i Vjekoslav Šafranić

U susretu protiv Poljske, Hrvatska je odnijela pobjedu rezultatom 2:1. Prvi bod za Hrvatsku donijela je Lucija Lesjak (8:2) protiv Julije Daniszewske. Drugi meč pripao je Poljskoj, Kseniyja Dronchanka uvjerljivo je porazila Miju Gretu Zorko s 11:2, a pobjednički bod Hrvatskoj osigurala je Sadea Bećirović koja je s 8:0 pobijedila protiv Magdalene Godlewske. Nakon Poljakinja, djevojke su s lakoćom pobijedile reprezentaciju Nizozemske (2:0). Prvi meč protiv Robin van Wezel sa 6:0 pobijedila je Sadea Bećirović, dok je drugi bod osvojila Mia Greta Zorko (7:3) protiv Lynn Snel. Nažalost, put prema europskom zlatu stao je u polufinalu gdje su ih s 2:0 pobijedile Talijanke. U prvom meču Mia Greta Zorko poražena je s 5:2 od Clio Ferracuti, dok je Sadea Bećirović s 2:0 poražena od Anne Pie Desiderije.