BOKS BORILAČKI

Marko Pratljačić osvojio broncu u teškoj kategoriji na Bocskai memorijalu u Debrecenu!

Osječki teškaš nakon trijumfa nad favoritima iz Azerbajdžana i Ukrajine nije uspio proći i prvaka Azije, Kazahstanca Oralbaya u polufinalu!

Osječki teškaš Marko Pratljačić (28), prvak Hrvatske u teškoj kategoriji (92 kg), stariji brat superteškaša Luke Pratljačića, postigao je najveći uspjeh od hrvatskih reprezentativaca na velikom 67. Bocskai memorijalu u Debrecenu i svoj najveći trijumf u karijeri osvojivši brončanu medalju! U polufinalu je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od snažnog reprezentativca Kazahstana Albeka Oralbaya, prvaka Azije!

Marku je to bio treći teški meč zaredom u tri dana protiv najkvalitetnijeg suparnika – Kazahstanca koji je i prvi favorit teške kategorije u Debrecenu. U Debrecenu je uvjerljivo svladao favorizirane predstavnike Azerbajdžana i Ukrajine, a protiv moćnog Kazahstanca borio se do maksimuma i do kraja nije odustajao od želje za pobjedom!

Marko Pratljačić bio je i posljednji naš reprezentativac koji je zaključio nastup na 67. Bocskai memorijalu, a mečevima u Debrecenu pokazao je da imamo jakog aduta za međunarodnu scenu!

Izvor: HBS/Mario Zorko