BORILAČKI

LUDNICA NA TRIBINAMA! Najbolji boksač današnjice slavio u rekordnom okršaju svjetskih prvaka

Dvoboj svjetskih prvaka okončan je prekidom i prvim porazom ponajboljeg britanskog boksača. Saul Canelo Alvarez (56-1-2) još jednom je potvrdio status po mnogima najboljeg boksača današnjice.

Više od 70 tisuća gledatelja natiskalo se na AT&T stadion u Arlingtonu. Meksičke zastave preplavile su tribine, a svi navijači Alvareza gledali su kako je njihov miljenik zaustavio Billyja Joea Saundersa (30-1) i tako ujedinio WBA, WBC i WBO titule u supersrednjoj kategoriji.

Najavljivao je Britanac iznenađenje, ali točnija je bila prognoza Canela Alvareza koji je najavljivao da ovo neće dočekati 10. rundu. To se, naime, i dogodilo jer borba je prekinuta u pauzi između osme i devete. Kraj meča i ludnica na tribinama!

Canelo je ujedinio pojaseve i to pred rekordnim brojem gledatelja za boksački meč u natkrivenom ograđenom prostoru na području SAD-a. Službene brojke pokazale su da se radi 73.126 gledatelja. Godine 1978. godine Leon Spinks je pred 63.352 ljudi u Superdomeu u New Orleansu pobijedio legendarnog Muhammada Alija, no taj je rekord sada nadmašen za gotovo pa 10 tisuća navijača više.

Izvor: www.fightsite.hr