BORILAČKI JUDO

Leon Šutej i Lovro Jurčević sjajni na Prvenstvu Hrvatske u judu – u Dugu Resu donijeli srebro i broncu

Judo klub Duga Resa opet ima viceprvaka Hrvatske u judu u kategoriji mlađih kadeta (U-16), ali i jedno brončano odličje. Sjajne rezultate ostvarili su Leon Šutej (srebro) i Lovro Jurčević (bronca).

Leon Šutej (-50kg) do finala je odradio četiri sjajne borbe bez poraza, a u finalu ga je dobio Ivan Todorović iz splitskog Judo kluba Pujanke. I Lovro Jurčević (81+kg) je ostvario isti omjer, četiri pobjede i jedan poraz, no započeo je turnir s porazom, pa se na kraju mogao boriti samo za broncu, u čemu je i uspio. Spomenimo da mu je poraz u prvoj borbi nanio Luka Ivanković iz Mokošice, inače osvajač prvog mjesta na turniru, tako da Lovrina bronca također sjaji bojom srebra. Na turniru su još nastupili Jan Juran (81+kg) te Maja Polović (-57kg), no oni nisu uspjeli ući u borbe za medalje.

Za ovaj uspjeh zaslužni i treneri Dugorešanin Luka Boljar, te Ivan i Nikola Bućan iz Judo kluba Dugave, koji dugoreške borce prate od samog osnutka kluba.

Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje održalo se u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu, a nastupilo je 297 natjecatelja.