BORILAČKI TAEKWONDO

Lara Tuškan i Oscar Kovačić osvojili zlatne medalje na turniru Omiš Open 2021.

Posljednji kriterijski turnir za juniorsku nacionalnu selekciju održan je u Omišu pod nazivom Omiš Open 2021. Iz TKD Prana je odlazak na Europsko prvenstvo izborio Lucio Matuzić koji je još na juniorskom PH osigurao dovoljan broj bodova.

  • Kako se na ovom kriterijskom turniru nitko nije prijavio u njegovoj kategoriji zadržao je vodeću poziciju i sada ga čekaju naporne pripreme za nadolazeće prvenstvo u Sarajevu – objašnjava glavni trener Prane Goran Cvitak.
  • Uz Lucia Matuzića koji je izborio svoj odlazak na Europsko prvenstvo u borbama imamo još dva kandidata koja će ove godine sudjelovati na EP-u u formama. To je juniorka Matea Magdić i junior Ivan Klarić koji su svoje prve bodove upisali na prvenstvu Hrvatske u formama još u travnju te su kroz još jedan kriterijski turnir izborili odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati u studenom u Portugalu – dodaje Cvitak.

U kadetskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Lara Tuškan (do 41 kg). Ona je do finala pobijedila u dvije borbe (22:11 i 15:6) a u finalu je savladala aktualnu prvakinju Hrvatske rezultatom (9:5). Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je još i kadet Oscar Kovačić (65+ kg) pobijedivši obje borbe prekidom. Junior Martin Štefanac (do 68 kg) bio je treći nositelj u svojoj kategoriji ali nije uspio izboriti odlazak na EP izgubivši u prvoj borbi rezultatom (4:1).

BANIJA PANDAS I KARLOVAC

Tekvondaši Banija Pandas teama i TKD Karlovac nastupili su sa 6 natjecatelja. Pandas-junior Petar Fičko (do 59 kg) zauzeo je 2. mjesto s dvije pobjede. Mlađa kadetkinja Karlovca Rebecca Mržljak (do 39 kg) zauzela je 2. mjesto s tri pobjede. Karlovačka kadetkinja Ester Mržljak (do 55 kg) i Dalija Bunčić zauzele su treća mjesta s jednom pobjedom. Kadet Pandasa Marko Fičko (do 45 kg) osvojio je brončanu medalju bez pobjede, a junior Karlovca Đorđe Bunčić izgubio je u prvom kolu rezultatom 0:1.