BORILAČKI KICKBOXING

KUP KARLOVAC OPEN 2021: Karlovačkom Tigru 2 zlatne, 1 srebrna i 6 brončanih medalja

Na Europskom Kupu Karlovac Open 2021 U Karlovcu nastupilo je gotovo 1700 natjecatelja iz 120 klubova iz 28 država pa je ove godine to najveći kickboxing turnir u svijetu. U europskim razmjerima turnir je već niz godina uvjerljivo najjači i najkvalitetniji takav turnir čiji se rezultati boduju za izradu ždrijeba na europskim i svjetskim prvenstvima u kickboxingu.

Od ove godine kup nosi i naziv 1. Memorijal ‘Mihaela Javorovića’, jednog od najuspješnijih natjecatelja KBK Tigra koji je tragično preminuo prošle godine.

Glavni trener Zoran Cicvara zadovoljan je organizacijom i postignutim rezultatima svojih natjecatelja, osobito iz razloga što nije mogao voditi borbe većini natjecatelja zbog organizacijskih poslova kojim je upravljao na turniru.

– Na natjecanju su nastupili i domaći natjecatelji, ali u manjem broju nego što je to uobičajeno, njih oko 200 od čega 17 natjecatelja karlovačkog Tigra. Od 1708 natjecatelja koji su nastupili, čak 1500 je bilo stranaca, što turniru daje posebnu jačinu, a uz klubove nastupile su i kompletne reprezentacije jer je to u mnogim državama izborno natjecanje za sastave nacionalnih timova. Nastupili su tako reprezentacije Srbije, Moldavije, Izraela, Bugarske, Mađarske, Kirgistana, Ukrajine…. Zadovoljni smo jer je cijeli turnir protekao bez većih ozljeda, iako se borilo u dva ringa i na čak osam borilišta – kaže glavni organizator Zoran Cicvara.

REZULTATI

Zlatne medalje Tigrovi su osvojili u Point fightingu, najmasovnijoj disciplini Lara Mihalić -70 juniorke uz 2 efikasne pobjede, Roka Puljak – starije kadetkinje -65 kg (3 pob), Brončane medalje osvojili su Lara Mihalić +70 kg juniorke ( 1 pob), Kirin Lana starija kadetkinja +65 kg, Anzić Ivano djeca -30 kg ( 1 pob), Vrbanić Niko -djeca -30 kg, Vrbanić Iva djevojčice -27 kg.

U disciplini Kick light brončane medalju osvojili su Kirin Mile -84 kg – juniori, Leon Mušnjak – stariji kadeti -69 kg ( 1 pob).

Tigar Karlovac imao je i svog predstavnika u ringu pa je tako Matej Medved u disciplini Low Kick u kategoriji 71 mlađih juniora, osvojio veliku srebrnu medalju, pobijedivši u 1. kolu i polufinalu svoje kategorije reprezentativca Izraela, a pretkolo je izbjegao ždrijebom. U toj borbi Matej je ozlijedio prst stopala te je u finalu izdržao prvu rundu, a onda je trener Zoran Cicvara prekinuo neravnopravnu borbu jer Matej nije mogao koristiti nožne tehnike. Protivnik mu je bio odlični natjecatelj iz Poljske.

– Pred Matejom je sada nastup na Hrvatskom prvenstvu u Low kicku, gdje će pokušati uz ovaj izvrsni rezultat izboriti mjesto u mlađe juniorskoj reprezentaciji Hrvatske u Low Kickukaže Cicvara.