BORILAČKI TAEKWONDO

Karlovčaninu Đorđu Bunčiću, članu TKD Karlovac, zlatna kadetska medalja. “Pandašu” Luciju Matuziću brončana medalja

U Kristalnoj dvorani Hotelu Westin u Zagrebu održava se (od 21.-25.11.2020.) 8. Otvoreno europsko klupsko prvenstvu u taekwondou. Prijavljeno je ukupno 855 sudionika od kojih je 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.

Nakon prvog dana natjecanja Karlovčaninu Đorđu Bunčiću, članu TKD Karlovac, pripala je zlatna kadetska medalja u kategoriji -65 kg, a ostali hrvatski predstavnici (kadeti i kadetkinje) osvojili su još 18 medalja različitog sjaja:

KADETI
Zlatne medalje: -65 kg: Đorđe Bunčić (Karlovac)
Srebrne medalje: -33 kg: Ivan Devčić (Osvit), -45 kg: Luka Vlastelica (Pantera), -49 kg: Petar Sturz Vujadinović (Metalac), -61 kg: Grga Dugac (Orion), -65 kg: Rok Bašić (Osvit)
Brončane medalje: -33 kg: Leon Klanfar (Bistra), -45 kg: Lucio Matuzić (Banija Pandas), -49 kg: Luka Bucković (Ion), -53 kg: Mauro Kritovac (Metalac) i Mihovil Galić (Osvit), -65 kg: Jan Malogorski (Omega)

KADETKINJE
Zlatne medalje: -47 kg: Ema Bugarinović (Fox Bjelovar), -51 KG: Ivona Jelić (Olympic Knin)
Srebrne medalje: -47 kg: Marija Uglešić (Monter)
Brončane medalje: -47 kg: Kala Midžor (Pantera) i Valentina Bolješić (Brinje), -51 kg: Lucija Jelić (Pantera) i Ena Daskijević (Omega)

U nedjelju se Europsko prvenstvo nastavlja natjecanjem mlađih kadeta, kadeta i juniora, a u ponedjeljak na borilišta izlaze mlađe seniorke i seniori. Seniorska natjecanja na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga.

Natjecanje i rezultate uživo možete pratiti na portalima:
Hrvatski taekwondo savez http://taekwondo.com.hr/
Službenoj stranici prvenstva: https://linktr.ee/euclubs
U live streamingu na YouTube kanalu Cro Ring te portalu http://croring.com/

FOTO: Svetlana Lasković/Restrike/Croring