BORILAČKI KICKBOXING

KARLOVAC OPEN 2021., Zoran Cicvara: ‘ U ovoj godini ovo je do sada najveći kickboxing turnir na svijetu!’

Tradicionalni Europski kup u kickboxingu Karlovac Open 2021. održava se u dvije sportske dvorane u Karlovcu (OŠ Grabrik i ŠSD), od danas do nedjelje a okupiti će gotovo 1700 natjecatelja iz 30-ak država.

– U ovoj godini ovo je do sada najveći kickboxing turnir na svijetu. Nastupit će 1672 natjecatelja, od toga 1450 stranaca. Naš klub predstavljat će 14 boraca. Naglasio bih i da se boduje za ždrijeb na europskim i svjetskim prvenstvima – rekao je Zoran Cicvara u ime glavnog organizatora turnira Kickboxing kluba Tigar iz Karlovca, ujedno predsjednik i glavni trener karlovačkog kluba.

SATNICA

U petak će biti testiranje svih sudionika natjecanja i nitko neće moći ući u dvoranu prije nego se testira, a sama natjecanja počinju u petak od 16 sati. U subotu u 9:30 sati u ŠSD na Rakovcu je svečano otvorenje natjecanja te nastavak borbi u obje dvorane, a u nedjelju se održavaju finala po disciplinama.

OD POSEBNOG INTERESA

Organizacija turnira vrlo je zahtjevna u ovim epidemiološkim uvjetima. Natjecanje ima odobrenje Nacionalnog stožera civilne zaštite, a na temelju opsežnog elaborata kojeg su organizatori izradili i u kojem je jasno precizirano gdje tko mora stajati u dvoranama, kuda se može kretati, kako su odvojeni timovi te obaveze da će svi biti testirani prije ulaska u dvorane. Svrstano je i među one od posebnog interesa Republike Hrvatske te je i dijelom financirano od Ministarstva turizma i sporta.