BORILAČKI KARATE

KARATE PH: Mlađa seniorka Petra Stojković u kategoriji do 61 kg osvojila brončano odličje

Riječka dvorana Mladost udomila je karataše, kadete, juniore i mlađe seniora, koji su sudjelovali na prvenstvu Hrvatske. Nastupilo 261 natjecatelj iz 60 klubova iz svih dijelova Lijepe Naše.

Kimono sa grbom KK Karlovac 1969 zastupalo je šestero natjecatelja. U vrlo jakoj konkurenciji najbolje se snašla mlađa seniorka Petra Stojković koja je u kategoriji do 61 kg osvojila brončano odličje. Junioru Aleksandru Malobabiću je malo nedostajalo da zauzme treće mjesto. Na kraju je bio peti u kategoriji do 76 kg. Kadet Sven Spahija je u kategoriji do 63 kg zauzeo 7. mjesto. Na turniru su još nastupili Luka Basar, Augustin Moškun i Gabriel Palajsa.

Karataši Karlovca su u ovoj godina na državnim prvenstvima ukupno osvojili 13 medalja, 4 zlata, 1 srebro i 8 bronci.

– Zadovoljni smo rezultatom pogotovo kada pogledamo rezultate s prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste i tomu još pribrojimo zlatnu medalju Dine Povrženića sa seniorskog prvenstva s početka ove godine – kaže trener Ivan Puklavec.

– Siguran sam da će naši karataši sada dobiti još veću želju za treniranjem i dokazivanjem pa ne treba brinuti za rezultate u sljedećoj natjecateljskoj sezoni – dodaje.