BORILAČKI KARATE

KARATE EP: Hrvatska ženska vrsta osvojila broncu u Poreču

Hrvatska ženska karate vrsta u borbama u sastavu Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko, pobjedom nad francuskom ekipom s 2-1 osvojila je brončano odličje na Europskom prvenstvu koje se održava u Poreču.

– Ovo mi je definitivno jedna posebna i neopisivo draga medalja. Prvo, zato što su to jedne mlade cure koje su tek ušle u seniorske vode. Borile su se kao lavice, mi sve četiri smo jedna dobra ekipa, pokazale smo to na tatamiju – rekla je kapetanica ženske reprezentacije Ana Lenard.

– Mi imamo 18, 19 i 21 godinu i tu je iskusna Ana. Francuskinje nastupaju po premier ligama već godinama, tako da ne znam što bih rekla, čudo – dodala je Lucija Lesjak.

U poslijepodnevnoj borbi za brončano odličje u kategoriji do 67 kg, naš reprezentativac Boran Berak je izgubio od austrijskog predstavnika Stefana Pokornyja s rezultatom 2-3.

– Nije bilo dovoljno za medalju i ništa, vraćam se u svoju bazu i nastavit ću dalje s razvojem. Preda mnom je još uvijek dug put. Žalit ću za ovim zadnjim mečom. Izgubio sam 2-3 od Austrijanca i imao sam neke prilike koje nisam iskoristio – kazao je Berak.

Ranije danas Enes Garibović je osvojio broncu pobijedivši u kategoriji do 75 kilograma Nizozemca Timothyja Petersena s rezultatom 3-1.

– Ponosan sam i sretan zbog ovog uspjeha i ove brončane medalje. Za mene je to zlatnog sjaja. Sretan sam da je to medalja za sve nas, za Hrvatski karate savez, za hrvatsku karate reprezentaciju, za moj matični karate klub Varaždin, za grad Varaždin, za mog tatu-trenera, kondicijskog trenera i za sve nas. Nadam se da je ovo dodatan vjetar u leđa za buduće mečeve i buduća prvenstva – rekao je.

U drugoj borbi za brončano odličje olimpijac Ivan Kvesić poražen je od slovačkog predstavnika Adi Gyurika s rezultatom 1-3.ć

– Stvarno sam loše odradio. Tatami mi se klizao. Jučer sam i prekjučer, kada smo imali eliminacije, znao da je tatami nov i pripremio sam se da mi se manje kliže, ali danas sam to zaboravio i kada sam ušao u meč, nisam se mogao kretati kako sam trebao – rekao je emotivni Kvesić nakon što je ostao bez pojedinačnog odličja na Europskom prvenstvu u Poreču.

U para-karateu Danijela Topić je u petak osvojila brončano odličje u katama karatista s intelektualnim poteškoćama. U istoj disciplini Roko Boduljak i Toma Matijević bili su peti, a Miroslav Rakić nije se plasirao u finale.

U Poreču na karate EP-u tri Karlovčana i dva Zagrepčana, slijeva: Dario Keča – trener u KK Karlovac 1969i član Stožera karate reprezentacije Hrvatske, Tomislav Družak – državni tajnik za sport, Siniša Krajač – glavni tajnik HOO-a, Davor Cipek – predsjednik HKS i glavni tajnik Europske karate federacije i Želimir Feitl – predsjednik KK Karlovac 1969

Središnji događaj posljednjeg, petog natjecateljskog dana u Poreču, ekipne su borbe u muškoj konkurenciji. Naša muška karate reprezentacija u borbama, koja nastupa u sastavu: Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, do europskog zlata na domaćem terenu pokušat će doći preko reprezentacije Crne Gore.

Izvor: HINA Foto: HKS/EP