BOKS BORILAČKI

Kakva borba dvojice najboljih boraca na svijetu! Islam Makhachev upisao je prvu obranu pojasa

Veliko uzbuđenje vladalo je uoči borbe između Alexandera Volkanovskog i Islama Makhacheva. Prvorangirani (Volkanovski) i drugorangirani borac (Makhachev) na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici borili su se za titulu prvaka lake kategorije na UFC 284 eventu.

Volkanovski je bio veliki autsajder, ali ispostavilo se da su ‘‘bookmakeri‘‘ poprilično pogriješili. Prvak perolake kategorije pružio je fantastičan otpor Islamu Makhachevu, ali Makhachev je ipak došao do tijesne pobjede. Fantastičan meč gledali smo kroz pet rundi na UFC 284 eventu u Perthu.

Kakav meč smo gledali! Dvojica najboljih boraca na rosteru pružili su nam 25 minuta na nevjerojatnoj razini i u nevjerojatnom tempu. Niti jedan od dvojice boraca nije razočarao i prava je šteta što je netko morao izgubiti. Nažalost, taj netko bio je Alexander Volkanovski.

Jednoglasnom odlukom sudaca (48-47, 48-47, 49-46) slavio je Islam Makhachev i upisao je prvu obranu titule u lakoj kategoriji. Volkanovski je nadišao sva očekivanja, pružio je fantastičan meč, ali suci su ipak vidjeli Makhacheva kao nešto boljeg borca.

Ovime je završila serija od 22 uzastopne pobjede Alexandera Volkanovskog, a prvak perolake kategorije upisao je prvi poraz pod okriljem UFC-a u svom 13. nastupu.

Islam Makhachev s druge strane došao je do 12. pobjede zaredom i ukupno 24. u 25. profesionalnom nastupu. Publika u Perthu ispratila je proglašenje pobjednika uz negodovanje, ali Makhachev je zaslužio pobijediti unatoč fantastičnom nastupu Volkanovskog i vrlo vjerojatno će preuzeti prvo mjesto na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici.

Volkanovskom preostaje povratak u perolaku kategoriju gdje ga čeka Yair Rodriguez. Meksikanac je danas postao privremenim prvakom perolake kategorije, a fantastičnom izvedbom porazio je Josha Emmetta.

Izvor: www.fightsite.hr Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Profimedia