BORILAČKI TAEKWONDO

JUNIORSKO PRVENSTVO: Pranovci Kovačić i Matuzić te Fičko iz Panda tima osigurali odlazak na SP

Juniorsko prvenstvo Hrvatske održano je u Zagrebu uz nastup 166 natjecatelja. Bio je to ujedno i kriterijski turnir za odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

TKD Prana je u pratnji trenera Luke Vlašića nastupila sa 7 natjecatelja osvojivši pet odličja, a u ukupnom plasmanu muških juniora zauzela je 2. mjesto.

Pranaši Lucio Matuzić (junior do 51 kg) i Oscar Kovačić (junior do 73 kg) nakon dvije pobjede osvojili su zlatna odličja te zajedno sa bodovima s prvog kriterijskog turnira, osigurali odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Leona Grubiša (juniorka do 49 kg) izborila je brončano odličje s dvije pobjede, dok je Ema Brnardić izgubivši od jedine konkurentice u finalu osvojila srebro. Magdalena Kolarić (juniorka do 44 kg), izgubivši u polufinalnoj borbi od predstavnice TKD Fox osvojila je brončano odličje. Nastupile su još i Marta Polić i Sara Cvitak ali su ostale bez medalje.

Od natjecatelja Panda Karlovac tima najuspješniji bio je Petar Fičko (do 63 kg) koji je s 3 pobjede osvojio titulu prvaka Hrvatske te se 1. mjestom i maksimalnim brojem bodova plasirao na listu putnika za Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati od 2. do 7. kolovoza u Sofiji u Bugarskoj.

Drugo mjesto osvojio je Mohammed Khalaf (do 45 kg) bez pobjede, a treće Đorđe Bunčić (do 78 kg) s jednom pobjedom. Bez plasmana ostali su Magdalena Ljubić (do 52 kg), Adriano Qeta (do 63 kg), Mohammed Al-Fahel (do 59 kg) i Jan Mašinović (+78 kg).