BORILAČKI TAEKWONDO

Juniori TKD Prana na pripremama reprezentacije, mlađi natjecatelji na turniru u Zaprešiću

Pranin junior Ivan Klarić odradio je pripreme s tehničkom reprezentacijom Hrvatske u Sv. Martinu na Muri, juniori Ivan Latković i Nikola Brnardić, na istoj su lokaciji u sastavu borbene juniorske taekwondo reprezentacije Hrvatske (od 12.11. do 15.11.2020.).

Od 21.do 25 studenog, junior Ivan Latković nalazi u razvojnom programu Hrvatskog olimpijskog odbora i kadet Oscar Kovačić nastupiti će na 8. Open European Club Championship 2020. Oscar će od 26. do 29. studenog prisustvovati kampu kadetske reprezentacije. Zadnji dan kampa čekaju ga kontrolne borbe koje će utjecati na njegov odlazak na Europsko kadetsko prvenstvo koje će se održati od 12. do 13. prosinca u Sarajevu.

U West Gateu u Zaprešiću je u subotu 14. studenoga održano 3. kolo Limač Lige. Taekwondo klub Prana nastupio je sa 6 natjecatelja te osvojio jednu srebru i četiri brončane medalje. Srebro je osvojila Saša Štahan, mlađa kadetkinja u kategoriji do 47 kg. Bronce su osvojili Patrik Čolić MK (do 33 kg), Jakov Žilić MK (do 36 kg). Nastupila je i mlađa kadetkinja (do 33 kg), Tara Belančić, ali nije uspjela doći do medalje. U kategoriji starijih kadetkinja Ema Brnardić (do 41 kg) osvojila je brončanu medalju, kao i Lara Tuškan kojoj je ovo prvi turnir u uzrastu kadetkinja, također je osvojila brončano odličje.

– U godini koja je blago rečeno katastrofalna za sport, a ponajviše za taekwondo u Hrvatskoj, ova četiri dana juniorskoga kampa u organizaciji HTS-a, dali su novu nadu i potvrdu odličnom radu za naše borce i formaše kroz prijašnje godine. Vjerujemo da su naši reprezentativci usvojili puno novih znanja i iskustva u radu sa najboljim juniorima Hrvatske te da je ovo samo jedna stepenica u daljnjem razvoju njihovih sportskih karijera – ističe trener Goran Cvitak.

KARLOVCU 9 MEDALJA

Članovi Taekwondo kluba Karlovac osvojio je 9 medalja od kojih su 3 zlatne, 1 srebrnu i jednu brončanu. Školarka Nika Petrić bila prva, Bilal Khalaf druga i Rozin Abdo treća.

Kod mlađih kadeta zlatne medalje osvojili su Muhamed Halaf i Lea Oparnica, srebrne Ahmed Abdo i Mustafa Al Sattuf, a brončane Mahmoud Al-Fahel i Sedra Khalaf. Azedin Khalaf je ostao bez medalje.